9020 Kaffekroken

På pyramiden får du god kaffe, god service og god karma. Der finner du også minst en ekte TUIL-fan.

Det er fredags formiddag. Det begynner å ta seg opp med aktivitet på AMFI Pyramiden i Tromsdalen. Rett innenfor hovedinngangen i første etasje ligger Kaffekroken. En trivelig og småromantisk plass hvor man med ett føler seg hjemme. Bak disken står Øystein Jensen og smiler til deg.

Jeg har jo levd i dalen, spilt fotball i TUIL og nå jobber jeg på «pyrra». Jeg elsker Tromsdalen og jeg elsker TUIL.

— Øystein Jensen

Livstidsdaling

- Jeg har en visjon med denne plassen og har stor tro på det jeg driver med, uttaler Jensen mens han ekspederer en kunde. Han slår av en spøk og kundene virker å like det. Øystein er livstidsdaling. Han er født og oppvokst på rettsida av brua og det er ingen tvil om hvor hjertet hans ligger. - Jeg har jo levd i dalen, spilt fotball i TUIL og nå jobber jeg på «pyrra». Jeg elsker Tromsdalen og jeg elsker TUIL.

Øystein spilte fotball fra han var 6 til han ble junior og koste seg med fotball. – Jeg hadde mange fine opplevelser på banen og spilte med og mot mange herlige spillere gjennom tida. Men etter hvert ble jeg lei av å spille. Det var mer gøy å se på og kritisere eller rose laget i mitt hjerte.

drakt_øystein_jensen
Fornøyd Øystein får overlevert årets TUIL-drakt til å henge på veggen

Støtter TUIL

Når Øystein kjøpte Kaffekroken og startet sin plan var han tidlig ute med ideen om hvordan han skulle støtte TUIL økonomisk. - Jeg gir 1 krone pr kaffekopp jeg selger til TUIL. Ideen kom opp tidlig og jeg gjennomfører og håper det kan gi noen 1000-lapper i kassa til en klubb som fortjener det, uttaler han. Øystein ekspederer en kunde igjen og rydder av 2 bord før han fortsetter bak disken.

Kaffen vi får servert er upåklagelig og servicen hakket bedre. Øystein forteller livlig om planer for oppussing, og valget om å endre navn til 9020 kaffekroken. - 9020 dalen er jo et begrep og jeg ønsket å spille på det.

I tillegg til Øystein har han en ansatt til. De leter også etter noen deltidsansatte. - Men jeg har ingen ambisjon om å bemanne opp stort, påpeker han. - Når man driver butikk på denne måten må man være innstilt på å jobbe mye selv og dermed spare inn kostnader. Jeg elsker denne jobben hvor jeg får så mye kontakt med mennesker, uttaler han entusiastisk.

Åpnet hjemmet sitt

I tillegg til bidraget med penger til klubben bidrar også Jensen på det private plan. Når TUIL var ute etter å skaffe plass å bo til klubbens nye polske keeper, Grzegorz Flasza, åpnet Øystein døren til sitt eget hjem og lot keeperen få bo der. - Flasza er herlig å ha boende. Han er dødsseriøs og lager masse god og sunn mat til seg selv og til meg. Han er litt gærn, slik som meg, men det skal man være som keeper, sier han med glimt i øyet.

Selv om Øystein går på alle kamper han kan savner han mer engasjement på tribunen. - Jeg spør så mange som mulig av kundene mine om de skal på neste TUIL-kamp. Jeg synes det er viktig at vi som bor og tilhører Tromsdalen støtter klubben og derfor prøver jeg å gjøre mitt for å få folk til å komme på TUIL Arena. Han diskuterer gjerne spillere og form og har som alle fans tanker og ideer om hva som må til for å vinne kamper og utvikle seg. En ny kunde slår av en spøk og ler godt når Øystein responderer kjapt med en replikk.

Kaffekroken
Kaffekroken

Godt likt

Eldre og unge, kvinner eller menn, det virker som om alle liker Øystein og hans flotte vesen. På veggen henger årets TUIL-drakt og TUIL-skjerf. Det fikk Øystein overlevert for ikke så lenge siden slik at han kan pynte opp i kafeen. - Jeg henger gjerne opp plakater og reklame for TUIL-kampene og jeg bidrar så godt jeg kan for å få folk til å komme.

Tiden flyr og kaffen er god. Vi avslutter intervjuet så smått og Øystein smiler. Han er fornøyd med dagen så langt. - Det har vært en fin dag og bra med kunder til nå. Håper resten av dagen også er like bra, så gleder jeg meg til kamp på tirsdag 16 mai. Da blir det både oppmøte på campingen før kamp og rett på TUIL Arena til kampstart, for Øystein som håper på mange tilskuere.

- Nå må vi vise oss på tribuna og gi spillerne et lite løft slik at vi kan ta flere poeng og spille god fotball, avslutter han.

TUIL takker for kaffen, støtten, kjærligheten og engasjementet!

#heiadaln

Annonse fra Obos-ligaen: