Cup-historie for damene

Damelaget er videre til 3 runde i NM for kvinner Foto: Kjell Arne Hansen

Onsdag ble det skrevet cup-historie i Tromsdalen.

TUIL damene som til vanlig spiller i 2.divisjon fikk besøk av Toppserielaget Medkila. Når kampen var slutt sto det 2-0 på tavla og ekstatiske TUIL damer kunne juble for en flott skalp å henge på veggen.

Kampen startet med at Medkila hadde litt ball, men klarte ikke å skape de helt store farlighetene. Etter 37 minutter blir Katrine Meyer spilt igjennom og alene med keeper gjør hun ingen feil. Dermed 1-0 til pause.

Andre omgang ble jevn og begge lag hadde sine sjangser til å score. Når klokka bikket 90 minutter var det fortsatt 1-0. Veronika Sæthre kommer gjennom og blir lagt ned innenfor 16-meteren av Medkilas keeper. Dermed blir det marsjordre for keeperen og straffe til TUIL. Den setter Nora Wang kontant i hjørnet og seieren er et faktum.

Dermed er damene klare for en historisk tredje runde i NM.

Nå gleder vi oss til å se hvilken utfordring som venter i runde 3 av NM. Veien til cupfinalen er uansett lagt klar.