Mitt TUIL

"Fellesskapet, utfordringen, de lange tankan og et sted å møtes og utøve sin aktivitet e grunnlaget for at mitt TUIL fortsatt skal ta vare på dem som ønsker å utvikle seg selv og klubbene videre." Mitt TUIL er skrevet av Roger Ness, og blir publisert i TUIL Posten 15. desember.

Mitt TUIL e sirkeltrening inne på gamle Tromstun med Jarle Røthe som instruktør og fotballtrening i gymsalen på Tromsdalen skole, hvor Jan Pedersen og Ivar Sandnes delte lag og styrte klokka. Fleipen satt løst i det gule «klubbhuset» ved siden av Tifen. Uansett om det va han Bjørn Andreassen, Lars Ole Strandmo, Bjørn Riise eller Ragnar Plener som hadde ansvaret, så va det alltid med den gode miksen av godt humør og «blodig alvor».

Roger Ness TUIL

Mitt TUIL e også gutta og jente i skigruppa som løp intervalltrening opp Lensmannsbakken, mens «gulpen» med smak av pappas kokte sild pressa sæ opp gjennom halsen. Målet va stafetten i «Nord-Norsken». Roger Langseth og Hedly Jensen leda gruppa med bestemt og vennlig hånd og minte oss på at det e ingen snarvei til topps (sjøl om vi visste om et par)

Når snyen forsvant utpå vårparten, og asfalten ble bar før Tifen, så var det toppers å ta på joggeskoen og utfordre gutta i BUL-Tromsø på gatestafetter og i Narvik-lekan. Fritz Waage og Johan Richardsen i friidrettsgruppa tok imot med åpne armer.

TUIL e også historia om et A-lag som i 1985 startet en reise fra daværende TITO-serie (4. divisjon). I 2017 og 2018 er TUIL den klubben i 1. divisjon med flest kamper på dette nivået siden 1991. Dette med det laveste budsjettet av samtlige. Mange har kommet og gått. Per-Mathias, Tore, Truls og Gaute, for å nevne noen. Likevel har A-laget beholdt sin posisjon blant de 30 beste i Norge i 28 år.

Mitt TUIL e også Bellevue. Klubbens egen storstue ved siden av Ishavskatedralen. Her møttes vi til medlemsmøte i skigruppa, spillermøte med fotball-laget, søndagsdisco eller vi bare stakk innom for å se jentene i ungdomslaget danse.  

Æ har stor tru på campingen!

— Bitten Barmann-Jensen til TUIL-posten i 1983

TUIL e campingen. Fra vi som onga kjøpte Lollipop i luka oppe på veggen til et moderne anlegg som nå tar imot turister fra store deler av verden hele året. Historia om det første idrettslaget i Norge som etablerte aksjeselskap, for å sikre idretten mot drifta på campingen, ser ut til å leve opp til datidens styreleders forventninger. Bitten Barmann-Jensen uttalte til TUIL-posten i 1983: Æ har stor tru på campingen!

TUIL Arena II e no begynt å reise seg og det arbeides med nytt skistadion i området. Turngruppa og fotballgruppa får anlegg tilpasset sin aktivitet. Både ski, friidrett og ungdomslaget får fasiliteter som vil gi grunnlag for at både barn og voksne kan utvide sin fysiske aktivitet og sitt repertoar.  

Mitt TUIL er også minnet etter han Ole Andreassen som var aktiv utøver i ski og fotball. Deretter ledet han klubben fra styrerommet og senere fra daglig leder-kontoret. Den 16. desember 2017 er det to år siden han måtte gi tapt for kreften og samtidig uttrykte klubbens betydning ved å gi en betydelig gave til ungdomsarbeidet.

I mitt TUIL står klubben alltid øverst

— Roger Ness

I mitt TUIL står KLUBBEN alltid øverst. Ingen personer e større enn den. Vi som er medlemmer og bidrar på ulike måter skal sørge for at vi leverer klubben videre i litt bedre stand enn den var da vi kom. Dette til glede for de som kommer etter oss.

Mitt TUIL e bredt og allsidig, og det preges av alle små og store deltakere og bidragsytere. Fellesskapet, utfordringen, de lange tankan og et sted å møtes og utøve sin aktivitet e grunnlaget for at mitt TUIL fortsatt skal ta vare på dem som ønsker å utvikle seg selv og klubbene videre.

 

- Roger Ness

Tidligere utgaver av "Mitt TUIL" :

 

Annonse fra Obos-ligaen: