SAMLER INN PENGER TIL UNG KREFT

Mandag møtes TIL og TUIL til treningskamp, og i stedet for ta inngangsbillett, har de to klubbene satt i gang en innsamlingsaksjon til minne om Bjørn Lidin Hansen for Ung Kreft

Hansen ble i fjor vår erklært kreftfri etter en ett års lang kamp mot den sjeldne kreftsykdommen Ewing Sarkom. Men etter lang tid med alvorlig sykdom og behandling fikk Bjørn i høst en utmattelsesdepresjon som gjorde at Hansen valgte døden foran livet. Han døde 25. oktober.

Hansen spilte for både TIL og TUIL, og de to klubbene ønsker å samle inn penger i hans minne til organisasjonen Ung Kreft i Troms og Finnmark, hvor frivillige unge mennesker som selv har opplevd kreftsykdom, hjelper kreftrammede og pårørende.

- Brydde seg om andre

Innsamlingen kom i gang etter en forespørsel fra TUIL, og TIL ville gjerne bidra i forbindelse med kampen som spilles på Alfheim mandag 6. mars kl. 18:00. Det er gratis inngang på kampen, og klubbene ønsker at folk heller bidrar til kreftssaken.
Det har blitt satt opp en innsamling på Spleis og du kan allerede nå gå inn og bidra. Innsamlingen vil være åpen i 14 dager og klubbene håper at så mange som mulig støtter den gode saken.

Bjørn Lidin Hansen. Foto: Lars Opstad / LFM
Bjørn Lidin Hansen. Foto: Lars Opstad / LFM

TUILs Christer Johnsgård, og TIL-profil Jonas Johansen spilte begge med Lidin Hansen, og anså han som en god venn.
- Det jeg husker best fra Bjørn er at han var en fighter. Jeg likte ikke å spille mot han på trening, fordi han var en liten terrier som aldri ga opp. Som person var han en som brydde seg om andre. Det var ingen som mislikte Bjørn, minnes Johansen om sin tidligere lagkamerat.
- Også hadde han en veldig artig latter. Vi pleide å flire mye i lag, forteller Johnsgård.

Glad for å hjelpe

Johansen håper mandagens kamp setter søkelys på de kreftrammede og pårørendes langt tøffere kamp, slik at Ung Kreft kan fortsette sitt arbeid med å gjøre hverdagen lettere for disse.
- Det er kjempebra, og akkurat sånn det skal være. Jeg skulle egentlig ønske at man kunne gjøre mer. Kreft er en sykdom så mange i Norge rammes av, så jeg håper at det kommer masse folk på mandag som bidrar til saken, og forhåpentligvis får de se en god kamp også, sier TIL-spilleren.

Fotball er en veldig samlende idrett. Det kunne man se når Bjørn ble syk på hvor mange som brydde seg

— Jonas Johansen

Begge to er mer enn glad for å kunne få være representanter for Ung Kreft i mandagens oppgjør.

- Som fotballspiller er du jevnt og trutt i søkelyset. At man kan bruke det til å fremme en slik sak er fantastisk. Det gjør at kanskje flere vil bidra, mener Johnsgård.

- Fotball er en veldig samlende idrett. Det kunne man se når Bjørn ble syk på hvor mange som brydde seg. Familien til Bjørn setter nok pris på det, når de ser hvor mange personer som har blitt berørt av dette, sier Johansen.

Ingvild Emilie Hallvardsdatter Østgård (18) jobber som frivillig i Ung Kreft, og beskriver initiativet fra klubbene som helt fantastisk.

- Jeg synes det er veldig bra at de ønsker å støtte en viktig sak, som gjør at vi kan jobbe videre med å hjelpe unge til å få en bedre hverdag under kreftbehandling, men også tida etterpå. At to så kjente lag som TIL og TUIL ønsker å gjøre dette gjør meg kjempeglad, sier Østgård.

- Full tenning

Saken satt til side, så skal fortsatt «Dalingan» ta turen over brua og møte «Gutan». Det er TIL mot TUIL, et historisk oppgjør mellom to byrivaler, hvor det ofte går ei kule varmt.

Arrangementsinformasjon

- Jeg tror begge lag ser på det som en treningskamp, og en mulighet til å teste ut forskjellige konstellasjoner, samt få en pekepinn på hvor man står før seriestart, sier Johnsgård, før han er tidlig ute med å legge til:

- Men de som er på banen kommer til å gjøre sitt for å vinne kampen og «krigen».

Johansen nikker seg enig, og ser frem til å møte gamle lagkamerater i TUIL.

- Det kommer til å være full tenning, og det er alltid viktig å vinne disse kampene, selv om det er en treningskamp.

Annonse fra Obos-ligaen: