Sesongforberedelser G16

"Det kan være løping, skitur, styrke eller andre aktiviteter"

TUILs G16 lag er ekstra ivrige og flinke til å legge inn alternative økter som også fokuserer på lagbygging. Vi møtte kretsmestrene fra 2017 på TUIL Arena tirsdag ettermiddag hvor guttene akkurat er ferdig med dagens økt.

«Økta i dag har vært tredelt. Jeg hadde først ei økt med ball, hvor vi kjørte pasningsøvelser og litt smålagsspill. Deretter overtok nestemann med intervalltrening. Og til slutt kjørte vi ei økt med styrke inne i garderoben på TUIL Arena.», sier trener Geir Karlsen.

Trening styrke
Styrketrening inne i garderobene

Tirsdag i forrige uke stilte laget mannsterke opp og måket et område på TUIL Arena som de kunne trene på. Både spillere, trenere og foreldre stilte opp, og delte broderlig på de 10 snøskuffene.

«Når mildværet satte inn, var det bare å hive seg rundt. Etter 30 minutters måking hadde vi ryddet et passe stort område. Så lenge det er lite nedbør er det flotte forhold på arenaen», sier Geir.

Vi mener det er viktig å gjøre andre ting sammen enn bare fotball, og kan man legge inn ei treningsøkt samtidig, så er det jo helt perfekt.

— Geir Karlsen, Trener
«Spillerne er utrolig motiverte. Om vi har fotballøkter eller løpeturer, de stiller opp og yter topp innsats. Vi mener det er viktig å gjøre andre ting sammen enn bare fotball, og kan man legge inn ei treningsøkt samtidig, så er det jo helt perfekt. Det gjør noe med gruppa at vi sammen har måket opp banen vi trener på.»

Andre helga i januar brukte G16-laget på lagbygging. Søndag disket foreldrene opp med frokost for spillerne på Brakka, og de gjennomførte spillermøte hvor de ble enige om hvordan de skal ha det som gruppe for å prestere best mulig. Etter spillermøtet bar det til Bobla, hvor de gjennomførte helgas andre treningsøkt.

Han forteller at de bruker januar måned for å legge grunnlaget for videre trening. «Vi setter opp en månedsplan ut fra det vi har fått tildelt av spilleflater, og så sper vi på med ekstra trening, det kan være løping, skitur, styrke eller andre aktiviteter. Vi spiller på de gode ressursene vi har, både rundt laget og i TUIL generelt, så er vi godt rustet for å øke treningsmengden med ball når det åpner seg for det i neste måned.»

TUIL ønsker lykke til videre i sesongoppkjøringen.

Annonse fra Obos-ligaen: