Takker TUIL for Glimt-sjansen

Sebastian Tounekti har tatt valget. 17-åringen bytter ut blått og rødt med gult og svart, og roser TUIL for utviklingen han har hatt de siste årene.

Tounekti har vært ønsket av både TIL og Bodø/Glimt denne vinteren. Etter lengre tids tenkepause, er avgjørelsen nå tatt. I Bodø venter en treårskontrakt og en fristende utviklingsarena. 

- Bodø/Glimt har en historie med å utvikle mange unge spillere. Se bare på Håkon Evjen. Jeg tror Glimt og meg kan bli en veldig bra match, sier Sebastian Tounekti.

Han debuterte på TUILs A-lag for bare halvannet år siden. Hjemmedebuten kom i et kort innhopp på overtid da TUIL slo Ull/Kisa 3-0 i Obos. 

I fjor ble det 12 kamper på samme nivå, og det ga mersmak når det videre karrierevalget nå ble tatt.

- Jeg synes det gikk stadig bedre forrige sesong, og 2. divisjon ville sikkert gitt meg masse spilletid denne sesongen. Men jeg ønsket meg på et høyere nivå, og er forespeilet en god utviklingsarena med mye spilletid i Glimt, sier Sebastian.

Han har gått gradene i TUIL og brukt mye tid på å utvikle seg som en del av  kompisgjengen i Tromsdalen. Men mens andre falt fra i ungdomsårene, la Tounekti inn et ekstra gir og fikk i tillegg dyktig oppfølging av sentrale trenere i TUIL-systemet.

Sebastian under TUIL- kunsten
Sebastian under TUIL- kunsten

Han trekker i første rekke frem nåværende A-trener Jonathan Hill, men også Gaute Helstrup som ga ham A-debuten i 2018.

- Jonathan har spesielt betydd mye for min utvikling. Han er dyktig på spillerutvikling med sin internasjonale erfaring. Uten ham vil jeg ikke nådd så langt som jeg er kommet i dag, sier 17-åringen. 

Unggutten har vært fast på inventar på norske U-landslag siden han debuterte med flagget på brystet som 15-åring. Der er talentet hans også fanget opp av utenlandske klubber.

Sebastian scorer for Norge
Sebastian scorer for Norge

Det betyr ambisjonene også strekker seg lenger enn norsk eliteserie med Bodø/Glimt. 

- Helt klart. De som kjenner meg vet at jeg har ambisjoner om å nå langt, sier Sebastian.   

I så fall vil det også gi kjærkomne inntekter i TUIL-kassa. I avtalen med Glimt har klubben sikret seg både en hyggelig overgangssum og gode videresalgsrettigheter.

Men først må Tounekti innfri på Aspmyra. Allerede mandag setter han seg på flyet til Bodø. Der skal han gjennomgå den medisinske testen og signere kontrakten. 

- Jeg tar med de viktigste tingene og blir i Bodø en tid fremover i påvente av hva som skjer med koronasituasjonen, sier han.

Signalene fra Bodø er allerede veldig oppløftende. Glimt-trener Kjetil Knutsen har til Avisa Nordland dratt sammenligningen med Håkon Evjen, Narvik-gutten som signerte proffkontrakt med Glimt da han var på samme alder som Tounekti er nå.

Evjen ble på tampen av 2019 solgt til nederlandske AZ Alkmaar for rundt 25 millioner kroner. 

I Bodø vil Sebastian også komme i et miljø med flere landslagskolleger på det nåværende G18-landslaget. 

- Jeg kjenner mange av spillerne der, så det blir ikke noe problem. Da blir det nok en ny og annerledes situasjon med matlaging og klesvask, flirer Tounekti.

- Og karrieren, den avslutter du vel i TUIL om en del år?

- Hehe, ja vi får se hva som skjer, avslutter Sebastian, og ønsker TUIL lykke til videre i mellomtiden.

Annonse fra Obos-ligaen: