OPPDATERT: TUIL FOTBALL STARTER OPP ORGANISERTE TRENINGER IGJEN

Etter flere møter de siste ukene mellom fotballklubbene i Tromsø, Troms Fotballkrets, Tromsø kommune, idrettsrådet og idrettsforbundet, ble klubbene på torsdag 23.mars enige om å starte opp aktivitet etter hvert som banene blir grønne.

TUIL Arena har vært den eneste grønne flekken de siste tre ukene, og vi mener at det er riktig å starte opp av flere grunner. Det ene er behovet for aktivitet, i tillegg til å ha kontrollert og sikker aktivitet innenfor fotballens smitteverns-regler. Derfor hadde vi et Teams møte med alle trenerne i TUIL på fredags ettermiddag hvor vi gikk igjennom punktene for igangsetting av god og sikker aktivitet i «Korona-tid».

Vi starter onsdag 29 april, med ny banedagbok og rutiner for smittevernsregler (https://www.fotball.no/tema/nff-nyheter/2020/fotballforbundets-koronavettregler-er-klare/) Trenerne skal på et kurs på hvordan vi gjennomfører treninger sikkert, hvor vi få et sett med verktøy av øvelser som bidrar til sikker trening.

For at dette skal lykkes og kunne gjennomføres, er vi avhengige av at alle barn, unge og voksne respekterer at når de ikke har treningstider, så må de holde seg unna TUIL Arena. Vi ønsker ikke treninger med masse aktivitet rundt hovedaktiviteten, og kommer til å ha foreldrevakter som viser bort de som ikke har trening. Dette pga smitteverns-regler, og for å ta ned både risiko for smitte og ikke minst gi de som skal trene en best mulig treningsopplevelse.

Disse treningene er høyst frivillige og det vil være opp til foreldre og spillere om de skal begynne å trene. I og med at det er organiserte treninger så vil klubben stå ansvarlig for gjennomføringer, men i tett samarbeid med trenere, lagledere, foreldrekontakter og foreldre og sammen ønsker vi å gjøre det så godt som mulig ut ifra de rammene vi har nå.

Både klubb og utøvere er heldige som har så mange engasjerte og kompetente trenere, som leder alle våre lag i trening og kamp. De har nå lagt ned mye arbeid i å tilrettelegge for treninger, og trenger fremover all mulig støtte fra både klubb og foreldregrupper.

#heiadaln

Annonse fra Obos-ligaen: