logo_3

TUIL RAPPORTERER I RØD SONE IGJEN

Økonomirapportering fra NFF

Norges Fotballforbund vurderer norsk klubbøkonomi gjennom Finansielt oppfølgingssystem (FOS). Basert på de gjeldende lisenskriteriene plasseres TUIL Tromsdalen Fotball i rød sone for andre gang på rad.

Vurderingen er basert på regnskapsavslutningen 30.juni, og gjelder altså de økonomiske resultatene som klubben oppnådde i første halvår 2017.

TUNGT ØKONOMISK ÅR FOR FOTBALLKLUBBEN

Årsaken til at TUIL havner i rød sone er en meget anstrengt klubbøkonomi, som ga en score under den nedre grensen for gul sone på 65 poeng, som klubben også havnet i ved forrige rapportering. Det er ikke tillatt å være i kategori 1 (rød sone) i mer enn 36 måneder i løpet av 60 måneder, hvis det gjør det så vil det gå utover klubbens lisens for spill i OBOS-ligaen.

TØFF JOBB I RESTEN AV ÅRET 2017

TUIL må nå utarbeide en handlingsplan for siste kvartal, hvor hovedmålsettingen er å bringe klubben ut av rød sone, og avslutningen av året kommer til å bli knallhard.

«Hovedutfordringen for klubben er inntektssiden. Kostnadene har vi kontroll på, da vi allerede i styremøtet i juni vedtok innkjøpsstopp, og denne vil gjelde ut året. Nå er det lagt en plan som inneholder en rekke initiativ på inntektssiden, som vi håper skal gi oss det vi trenger for å komme på plass. Vi er en frivillig dugnadsbasert klubb, som er avhengig av mange som legger inn ekstra innsats, og vi synes at med alt det spennende som skjer i klubben, så er vi er en attraktiv samarbeidspartner både for privatpersoner og ikke minst bedriftsmarkedet», sier styreleder Are Bessesen.

 

Bakgrunn – finansielt oppfølgingssystem (FOS):

  • Som et av lisenskriteriene til NFF klassifiseres klubbens finansielle situasjon i kategori I (rød), II (gul) eller III (grønn). Dette gjøres to ganger i året, ved regnskapsavslutning 30 juni og 31 desember.
  • Frem til og med rapporteringen pr 31. desember 2014 ble versjon 1.0 av Finansielt oppfølgingssystem (FOS) brukt til denne klassifiseringen. Systemet er basert på beregning av av nøkkeltall med bakgrunn i innrapporterte regnskapstall. Nivået på nøkkeltallene gir en poengsum, hvor totalsummen må overstige 65 poeng for å være i kategori II og 130 poeng for å være i kategori III.
  • FOS versjon 2.1 ble innført fra og med rapportering 30. juni 2015. Man benytter i hovedsak de samme nøkkeltallene som etter versjon 1.0, men poenggivningen er endret.

 

VI TRENGER DEG

Som publikumer, supporter og en med «hjertet i TUIL», vil DITT beste bidrag til TUIL økonomien være å kjøpe billetter til kampene våre, samt ta imot hyggelige TUIL folk som kommer på besøksrunde i Tromsdalen i løpet av neste uke.

Neste hjemmekamp er mot Strømmen 15 oktober med kampstart kl 15:00

Annonse fra Obos-ligaen: