TUIL snart ferdig med all byggevirksomheten

TUIL er inne i avslutningsfasen rundt 3 store prosjekter, og her kan du lese mer om disse

Som dere har sett og lest, så har det vært stor byggevirksomhet på mange områder i TUIL de siste årene og månedene. De mest visuelle tegnene på nybygg er TUIL Arena II og ikke minst det nye lysanlegget som ruver godt i Tromsdalen etter at dette kom opp.

Nå som alt er i ferd med å ferdigstilles, så byr vi på en liten oppsummering rundt alle de ulike prosjektene som har vært kjørt, slik at det er lettere å få oversikt over hva som skal være med på å sikre aktivitet i Tromsdalen i årene fremover.

Tromsø Lodge og Camping (Campingen):Har vært den økonomiske motoren i TUIL-systemet i mange år, har vært med på utviklingen innen turisme de siste årene. Det har vært investert i anlegget over flere år, og anlegget fremstår som en av de mest moderne campingplassene i Norge i dag, og de siste 22 hyttene som kom på plass rett før «Korona» slo inn over landet - er «prikken over ièn»

Nye hytter på campingen

Reiselivet er en av de bransjene som er hardest rammet av «Korona-effekten», og vil nok bruke tid på å reise seg igjen, men vi i TUIL er godt rustet for å møte fremtidens reiselivsbehov, både for det norske- og internasjonale markedet.

Visste du at campingen også har et servicebygg med alle rettigheter, samt en fin uteservering som er åpen for alle, og har en uslåelig beliggenhet på godværsdager? Du er hjertelig velkommen på besøk.

Lysanlegget:

Etter mange år med påpakninger fra Norges Fotballforbund, og en erkjennelse av at det var på tide med nye lys selv – så står nå TUIL Arena rigget med et av de mest moderne og beste lysløsningene i landet, som vil sikre gode lysforhold på mørke ettermiddager og kvelder. Selve anlegget kan betjenes via en app og har 3 nivåer (AV, treningslys, kamplys), og dette vil sikre ekstra trenings- og kamptider som vil gjøre TUIL Arena til en mer effektiv og attraktiv Arena for TUIL spillere og motstandere.

TUIL Arena II:

Mange har brukt TUIL Arena II siden vi åpnet, og er etter hvert godt kjent med bygget. Det nye er at vi nå har overtatt hele bygget, som igjen betyr at TUIL Treningssenter er klart for å tas i bruk når myndighetene tillater dette, samt at vi har overtatt 6 nye kontorer i 3 etasjen som er bemannet.

Det er også planlagt en ferdigstillelse av arealet på utsiden av TUIL Arena II. Lysanlegget er nevnt, men vi har også fått lagt til rette et vanningsanlegg for fotballbanen med 4 dyser på hver langside, som på kort tid kan vanne hele banen på tørre sommerdager med et tilhørende pumpehus i sørenden av TUIL Arena I.

Vi vil også rydde opp og ferdigstille arealet på nordsiden av fotballbanen, hvor alt skal fjernes og vi vil bygge inn hel området vårt med nye gjerder og porter. Det skal i tillegg bygges et lager som skal huse mål, traktor og annet utstyr for å ta vare på verdiene våre.

Vi tar også granulatutfordringen inn i ferdigstillingen, og det mest synlige for brukerne her vil være sluser inn og ut av banen i flere soner, hvor vi sørger for at granulaten blir på banen eller blir transportert tilbake på banen i kontrollerte former.  I tillegg er det gjort en stor jobb rundt det å sikre at ingenting havner på plasser hvor den ikke skal havne via rørene fra TUIL Arena.

TUIL_Arena_Cropped

Vi har også brukt tiden i garderobene på TUIL Arena I, hvor alle garderobene har fått seg et ansiktsløft og resten av rommene er omrigget og oppusset. Dette gjør at effektiviteten i dette arealet basert på den bruken som ligger til grunn er bedre nå når vi får åpnet dette opp enn tidligere.

Vi er snart i mål, og takker for tålmodigheten til mange, men vi er sikker på at all jobben som er gjort nå, gjør at anlegget vil fremstå bedre rustet og mer tilgjengelig i mange år fremover for klubbens medlemmer. Og målsetningen om «Tromsdalen for alle» er både innen rekkevidde og veldig troverdig nå som alle tilbudene begynner å sette seg, og kanskje dukker det opp noen flere i løpet av 2020. 

Annonse fra Obos-ligaen: