DAMELAGET I GANG

Samarbeidslaget TUIL / TIL 2020 er godt i gang med sesongen 2022, og gir en god kamparena for mange unge jenter fra begge klubber.

Samarbeidet mellom TUIL og TIL 2020 i årets 3 divisjon for kvinner ble en realitet "rett før seriestart", og vi har allerede spilt 3 kamper i inneværende sesong. Laget har en felles trening i uken, og stiller med hver sine spillere til kamp. Begge lagene har gode treningshverdager i sine respektive klubber, og blir fulgt opp av trenere med kompetanse og mye energi for å tilrettelegge for utvikling på best mulig måte.

For TUIL sin del, så er laget bestående av en kjerne av spillere som har damelagserfaring, og som suppleres med spillere fra to av lagene under - født i 2006 og i 2007. Her har vi to store kull med treningsvillige jenter, som kan skaffe seg god erfaring og motivasjon gjennom spill i 3 divisjon.

For TIL 2020 sin del, så gir dette en ekstra kamparena for unge spillere som ønsker å ta stegene videre inn mot en toppfotball hverdag. Så langt så tyder det på at samarbeidet er godt i gang, jentene lærer hverandre å kjenne og gleden av å få spille kamper er stor.

Vi har så langt spilt 3 kamper. Vi hadde en serieåpning mot et Fløya- lag som nylig har startet et nytt damelag med basis i sin 2006 årgang, krydret med en del eldre spillere. Fløya har lange og gode tradisjoner og har klart å mønstre et godt gjeng rundt laget av ressurspersoner, en dyktig trener i Nathalie Blomstereng og mange spillere. I en jevnspilt kamp på TUIL Arena stakk TUIL / TIL 2020 avgårde med en 3-1 seier.

Neste kamp var mot Ramfjord som opplever en oppblomstring på damesiden med mange lokale spillere. På en nydelig bane i et strålende vær vant til slutt TUIL/TIL 2020 8-1.

Den tredje kampen ble spilt i går mot nyetablerte Krokelvdalen, med nysatsningen til Amedia og Nordlys ringside med Per Jarle Heggelund ved spakene og som innleid kommentator. I et utendørs studio hadde han med seg Emilia Berglund (årets unge leder i Norge under tinget på Norges Fotballforbund), så i tillegg til et knallvær så var det gode rammer for kampen.

Dette ble kampen der ungdommelig pågangsmot møtte rutine og erfaring, og for TUIL/TIL 2020 sine jenter med en snittalder på 17,3 så ble utfordringen stor. Begge lagene turte å spille sitt eget spill, bruke ball og skape gode spillsituasjoner og det ble i store perioder en severdig kamp på Krokelvdalen kunstgress. Konklusjonen i Nordlys-studio var forskjellen spiller til spiller ikke var stor, men at rutine og erfaring ble utslagsgivende, og Krokelvdalen vant 6-0 i en kamp som krevde mye av alle. 

Vi gratulerer Sofia og Pernille Richardsen (født 2007) med sine debuter i kampen - er ganske sikre på at det ga god motivasjon som er god å ha meg seg på veien videre.

Pernille og Sofia.jpg
Pernille og Sofia

Vi gleder oss til å følge damene videre, se nye jenter debutere og at Patrik, Daniel, Brede, Edvard og flere fortsetter den gode jobben de gjør i utviklingen av unge spillere.

Annonse: