Drømmen om Kongepokalen

Vegard Berg- Johansen hadde hele 3 perioder som "target- man" på topp for TUIL. Han husker selvfølgelig året som toppscorer i 1. divisjon i 1996, men også mye annet som d kan lese mer om her

Hva husker du best fra TUIL tiden som aktiv spiller?

Det jeg husker best var det fantastiske samholdet - også på tvers av alder. Jeg kom inn i 1993 i ei gruppe som tok i mot meg med åpne armer. Garderobekulturen var unik, både gjennom det å stille forventninger til hverandre og et fantastisk humør. Totalt sett hadde jeg tre perioder i TUIL og det sier også sitt om hvor bra miljøet har vært.
 

Hva karakteriserte TUIL på den tiden?

Det var ei gruppe med høye ambisjoner. Sportslig pekte pilen oppover og det var klare tanker om hva som skulle skapes. Det var også en sterkere rivalisering mellom TIL og TUIL enn vi ser i dag og vi spilte mange fartsfylte lokaloppgjør.  Det var høy temperatur på treningen, men uenigheter var i all hovedsak sortert ut før vi forlot garderoben. A-lagstroppen var stor, og det var flere plasser på laget som det var stor konkurranse om. Det var veldig positivt for utviklingen og skapte en god treningskultur. Kjente TUIL-navn som Håvard Ottesen, Thomas Heide og Gaute Helstrup fikk også sin debut i denne perioden.
 
 

Beste medspiller i TUIL?

Som nevnt har jeg tre perioder i TUIL og og spilt med mange ulike og gode spillere. Ikke minst har det vært mange kloke fotballhoder som jeg lærte veldig mye av (Jan Viktor Nilsen, Roger Ness, Magne Amundsen, Alf Konrad Wilhelmsen, Sigbjørn Kollnes, Tommy Myrland, osv). I 1995 kom Rune Lange til TUIL og i 1996 spilte vi sammen som spisser og hadde et fantastisk samspill det året. I min siste periode i TUIL kom også min broder Stein til Dalen - en unik spiller med ekstremferdigheter. 
 

Beste motspiller noensinne?

Jeg har møtt mange gode spillere gjennom karrieren. Hvis vi tenker på de stopperne som jeg har møtt som spiss i TUIL, vil jeg trekke fram Ronny Johnsen. I denne perioden han var på full fart ut i Europa. Da var han god og vanskelig å passere. Senere spilte jeg i Belenenses mot FC Porto og Jorge Costa. Ikke noe dårlig stopper det heller som var med på Porto sin storhetstid i Europa.

 

 
Hvilken kamp husker du best og hvorfor?
 
Som spiss husker man alltid best kampene med mål i. Sesongen 1996 ble jeg toppscorer i 1. divisjonen med scoringer mot alle lagene i divisjonen. Håvard Ottesen stod forøvrig sikkert bak de fleste målgivende. Men kampen fra den sesongen jeg husker best var cupkampen mot TIL i Dalen samme år. Fullt hus på tribunene og vi hadde TIL i kne før de utlignet til uavgjort langt på overtid. I ekstraomgangene vant TIL og endte til slutt med å vinne hele cupen. Vi hadde et veldig sterkt lag denne sesongen, så hadde vi holdt ut et minutt til, så hadde vi selv vunnet cupen det året....
 

Hva tror du om årets sesong i postnord ligaen for TUIL sin del?

Jeg har stor tro på TUIL i år. Jeg håper og tror vi ser TUIL i toppen av tabellen fra starten av og står hele distansen ut. Go go go!!
Annonse: