FOTBALLFEST FOR BARN OG UNGE I TROMSDALEN

Samfunnsløftet, EasyFish og TUIL Tromsdalen Fotball går sammen om å lage "FOTBALLFEST" på TUIL Arena 20.november (og 21.november ved stor pågang) med GRATIS PÅMELDING.

Lørdag 20 november arrangeres det "FOTBALLFEST" på TUIL Arena for barn fra 6-12 år, og vi kjører gratis påmelding for alle lag. Dette realiseres i samarbeid mellom Samfunnsløftet, EasyFish og TUIL Tromsdalen Fotball og vi tok en rask prat med Clara Malm Nicolaisen (Samfunnsløftet), Ronny Slettmo (EasyFish) og vår egen David Lundblad for å finne ut mer av hva dette er.

"FOTBALLFEST" er et konsept hvor man setter lek, aktivitet og fisk i høysetet. Selve konseptet har basis i smålagsspill - 3 vs 3 med en innbytter, hvor man angriper og forsvarer 2 mål. Dette resulterer i mange mål alle veier, stor grad av involvering på alle spillere, situasjoner som er "nye" for mange i spillsammenheng, rett og slett en utrolig artig måte å spille fotball på.

Gjennom Samfunnsløftets konsept "Åpne Dører" ønsker SNN å bidra til liv og røre for så mange som mulig, nå som gjenåpningen av samfunnet er i gang. De mottok mange gode søknader på arrangement og aktiviteter fra Kirkenes i nord til Sandnessjøen i sør. Før nyttår skal det gjennomføres aktiviteter og arrangement for ca 13.500 personer. Arrangementene treffer folk i alle aldre, fra små barn til godt voksne personer - over hele landsdelen.»

Eksempler på aktiviteter som de støtter er sjakk for barn og unge, konserter, bygdekino, julearrangementer og turneringer for ivrige fotball, håndball og ishockey-spillere. Det blir åpne is-haller, turnstevner, skisamlinger, venneturneringer og håndarbeidsverksted og gratis arrangementer i alpinbakken.

Clara Malm-Nicolaisen avslutter: "TUIL og EasyFish`s søknad til Fotballfest var midt i blinken. Det gleder oss å støtte et arrangement med en spennende og ny metodisk tilnærming som fokuserer på fotballglede og mestringsfølelse. Vi gleder vi oss til fotballfest 20. november

EasyFish som er konsepteier av "FOTBALLFEST", ser at forbruket av fisk blant unge er sterkt synkende, og det ønsker de å gjøre noe med. Fisk oppfattes i altfor stor grad til noe man spiser til middag, men EasyFish utvikler nye produkter som gjør at fisk kan spises hvor som helst, når som helst uten tilberedning, akkurat slik som nøtter, tørket kjøtt og proteinbarer. Nå kommer de med laks!.

"FOTBALLFEST" vil de være representert og kunne by på både smaksprøver og informasjon rundt fiskeprodukter for både store og små. I TUIL Arena vil også kioskene har en sterk kostholdsprofil hvor fokus vil ligge på næringsrik og sunn mat.

Ronny Slettmo supplerer: "For oss var det viktig å gjøre det med en klubb som TUIL som har så sterke verdier forankret i klubb, og samtidig er det veldig hyggelig at Samfunnsløftet bidrar inn mot denne fotballfesten".

TUIL Tromsdalen Fotball ønsker mest mulig aktivitet for barn og unge, og i den sammenheng er dette konseptet kjempespennende og kjemperelevant. I etterkant av pandemien så tvinges idrettslagene mer og mer til å organisere opp aktiviteter med samarbeidspartnere for skape nye aktiviteter som knytter til seg flere barn og unge.

Ronny, Clara og David - 2.jpg
Clara Malm-Nicolaisen, David Lundblad og Ronny Slettmo

TUIL er veldig spente og sikker på at spilleformen i turneringen vil begeistre både store og små, og har fokus på spillerne lærer ting mens de spiller, uten alt for mange instruksjoner fra trenere og foreldre - dette er en fri-arena hvor læring og mestring skapes gjennom aktivitet.

I og med at det er 3`er lag og 4 spillere pr lag, så vil dette kunne åpne muligheten for påmelding av flere lag fra ett lag, og vi tror denne turneringen kommer til å bli folksom og at den vil skape en arena for aktivitet, men ikke minst også sosialt. Det som foregår mellom kampene kan fort bli like morsomt som det som skjer under kampene.

Selve spilleformen har vært praktisert i treningsarbeidet i flere land over år, og nå som vi gjør dette første gangen i turneringsform, så vi også mulighetene være store for at denne måte å ha fotballaktivitet på, også blir en del av treningshverdagen i TUIL. Den tar ikke mye plass, er ekstremt lærende, har en høy grad av trivsel og er ikke minst utviklende for ALLE.

David Lundblad avslutter: "Vi gleder oss til turneringen og hvis du har lyst å melde på lag fra din klubb, så kan du gjøre det på denne lenken":

Påmelding "FOTBALLFEST" 20 november:  FOTBALLFEST PÅMELDING

Annonse: