Ole A

Ole Andreassen til minne

Vi minnes Ole Andreassen

Serieåpninga i årets sesong falt på 9. april. Denne datoen Norge ble invadert av tyske tropper i 1940 og som jeg fra oppveksten husker som min tantes bursdag. Fra 2015 vil dagen for alltid huskes for noe annet.

Det var den dagen en av klubbens mest trofaste supportere og bidragsytere, Ole Andreassen, fikk beskjeden og formidlet videre beskjeden om at kreftsykdommen hans kun hadde et mulig utfall. «Reisen i livet går mot slutten... En historie helt "Uten filter" var overskrifta på det budskapet vi mottok.

Reisen tok slutt 16. desember 2015, og en livskraftig skikkelse tok farvel med et sted og en klubb som hadde en stor plass i hans hjerte.

Ole ble født i mai 1961 i Tromsdalen. Oppveksten var av den aktive sorten, hvor ski og fotball var hovedaktivitetene. Han tok med seg flere kretsmestertitler og nord-norske mesterskap på ski. På fotballbanen var han sentral i en generasjon av spillere, som hevdet seg meget godt på krets- og landsdelsnivå og som representerte starten på en fotballopptur som skulle komme i Tromsdalen.

Hans aktive karriere ble avsluttet ved overgangen til seniorklassen, både innen langrenn og fotball. Ole gikk praktisk talt direkte over i styreverv, hvor han etter et par år som styremedlem overtok posisjonen som styreleder i Nord-Norges største idrettslag i en alder av 24 år. På denne tiden besto fleridrettslaget TUIL av fotball, ski, håndball, turn, friidrett og leik.

Ole ble i 1987 ansatt som den første heltidsansatte daglige lederen i TUIL, og den posisjonen hadde han fram til 1994. I denne tidsepoken tok TUIL store og viktige steg, hvor overtakelse av drift på Tromsø camping og A-lagets klatring fra nivå 4 til nivå 2 i norsk fotball er de som historisk sett har hatt størst betydning.

Etter en periode ute av byen og Tromsdalen var Ole de siste årene svært synlig i miljøet i Tromsdalen, både på fotballkamper, i skiløypa og på tur opp gjennom sin kjære dal. Ole engasjerte seg i denne perioden særlig rundt skytebanen i Tromsdalen, hvor han var en av de som gikk i spissen for å få skytebanen i Tromsdalen lagt ned. Han bidro i denne fasen også inn i klubben, når vi ba om hans bistand og støtte.

Når sesongen er en dag unna, så vet jeg at du ikke kommer og kjøper årskortet ditt i år. Setet på TUIL Arena kommer også til å stå tomt. Samtidig er det godt å vite at du har satt dype spor, og at dine bidrag og verdier vil være synlig i organisasjonen i lang tid fremover.

 

Takk, Ole!

PS! Du vil bli savnet på kampen.

Annonse: