Mikael Schjølberg, Jakob Vollstad og Iver Selnes

Jakob stortrives i trenerrollen

I 2017 debuterte Jakob for TUIL mot Fredrikstad, hvor TUIL vant 5-0 i et vanvittig snøkov. Nå kombinerer han studier ved UIT med en trenerrolle i TUILs utviklingsavdeling.

Ekte TUIL-gutt

Jakob er vokst opp i TUIL, og har spilt alle sine barneår i den blå og røde drakten, fra 2014 og frem til 2018 var han en del av utviklingsgruppen og A-laget i TUIL. Han står oppført med 37 kamper for TUIL A og TUIL 2, men på grunn av skader måtte han legge opp i en tidlig alder.

Jakob brenner for fotball, og trives godt med å bidra til å utvikle unge spillere. I tospann med David Lundblad at de fått satt utviklingarbeidet i klubben på et nivå som viser retningen vi ønsker å gå, og som mange andre så brukes det mye tid på TUIL Arena gjennom året. 

At struktur kan beskrive Jakob, er kombinasjonen mellom krevende studier, jobb i TUIL og litt fritid et eksempel på. At man får til ting man har lyst å gjøre på en god måte, krever struktur og det får du en god dose av i Jakob.

På trenerkontoret kan det ofte observeres høye diskusjoner, tavler med masse navn og piler, og mye latter. Alt handler om hvordan vi kan bli bedre til å utvikle både klubb og spillere. Systematikken som legges ned i dette arbeidet er imponerende. Jakob trives godt med sine trenerkollegaer Alex, David, Sven, Thomas og Lars m.fl, men aller mest trives han på feltet med spillerne.

Han er godt likt og annerkjent i spilllergruppen og har ansvaret for gjenget "rett under a-laget", og jobber med å gi alle spillerne en mulighet til å bli så god som de har lyst til. God nok for TUILs A-lag, eller god nok for lag lengre oppover i divisjonene. Det betyr ferdighetstreninger på dagtid, kamper og treninger på kveldstid, der Jakob alltid er forberedt og engasjert - noe som er et viktig bidrag inn i manges hverdag.

Trenerkollegaene om Jakob

Jakob er en typisk "YES"-mann og sier sjelden nei på forespørsler.

Han bistår de litt eldre trenerne med datakompetanse, og legger veldig mye til rette for Alex og David på ting de trenger (vet ikke helt hva det sier om deres datakompetanse, men vi lar den ligge).

Han går under kallenavnet "Bielsa", da han har en vanvtittg tilnærming til analyse, og der andre gir seg, så er sjelden Jakob fornøyd.

I tillegg er han utstyrsansvarlig for A-laget, og legger til rette for at denne logistikken går opp, mens han styrer utstyrslageret med jernhånd. I teamet er han en uvurderlig ressurs, og hans kollegaer setter enormt stor pris på ha Jakob med her.

Trenerkorpset
Boris, David, Alex og Jakob

TUIL som klubb

Som klubb er det viktig å kunne ha et tilbud til alle, også spillere som må legge opp tidlig av ulike grunner, men som har lyst å jobbe med fotball og bidra. Det å dyrke frem fremtidige topptrenere er like viktig som å dyrke frem spillere som ønsker å bli gode, og vi ønsker å legge forholdene til rette så godt som vi kan for å få dette til.

Samtidig ønsker vi at flere skal oppleve at det finnes en spennende og morsom hverdag i fotballen etter "endt karriere", og vi trenger ledere, dommere etc. med hjerte i dalen i mange år fremover.

Sesongen 2021

Akkurat nå er det stor usikkerhet rundt seriestart på grunn av korona, og hvordan sesongen egentlig vil bli seende ut er usikker. Vi vet i alle fall en ting, og det er at spillerne i TUIL 2 er overklar til en normal kamphverdag, og det inkluderer i aller høyeste grad også treneren. Det gjenget han har nå virker spennende og svært lovende, og vi tror på mange underholdende kamper her på TUIL Arena når alt en gang sparkes i gang.

Ting du kanskje ikke visste om Jakob

- har spilt futsal for KSK

- kalles "06:40", da han ofte er å se på treningssenteret før andre står opp

- Jakob er "the man" blant spillerne i utviklingsavdelingen 

- Jakob utdannet med trenerlisensen UEFA B

- han elsker makrell i tomat, og det er alltid to bokser i kjøleskapet på Arenaen

#heiadaln

Annonse: