MÅLREKORD ,VG-OPPSLAG OG SILKEFOT FRA HØYRESIDEN

En feiring i Oslo etter en rekordsesong, endte opp med et legendarisk bilde på VG - som derimot ikke fikk ligge så lenge på nettsiden deres. Christer Johnsgård har mye å fortelle fra tiden i TUIL.

Christer Johnsgård kom til TUIL i 2007, og spilte til 2012 og etter noen sesonger i Senja og Tromsø IL kom han tilbake i 2017. Christer har totalt 59 kamper for TUIL og har scoret 19 mål - deriblant 2 mål i rekordsesongen 2011 mot Strømsgodset 2 i Drammen. Christer er fortsatt et fast innslag på TUILs hjemmekamper og vil også følge oss tett i 2022-sesongen.

Hva husker du best fra TUIL tiden som aktiv spiller?

Det er vel uten tvil samholdet og miljøet vi hadde. Da jeg signerte i 2007 føltes det ut som om man var med i en slags gullalder når det kom til engasjement rundt klubben. Tindfotingan lagde liv på kampene, og ble i 2009 kåret til Norges beste supporterklubb. TUIL føltes ut som en kul plass å spille, og spillergruppa var en utrolig morsom og sammensveiset gjeng. 

Hva karakteriserte TUIL på den tiden?

Spilte fra 2007-2012, og det var vel flere ting som kjennetegnet oss alt ettersom hvem som var trener. Men det man kommer tilbake til er spillergruppa gjennom disse årene som var ei veldig sosial og morsom spillergruppe med mange typer. Og mange utrolig gode fotballspillere. Mange som kunne tatt steget helt opp. 

Beste medspiller i TUIL?

Eirik Yndestad. Jeg var selv en spillertype som var avhengig av å ha medspillere med blikk for spillet og god pasningsfot. Eirik hadde en silkefot, og jeg har ikke ord for hvor mange gang han satt meg i bakrom, la innlegget rett på panna eller uselvisk serverte meg ballen slik at jeg kunne score. Eirik på sitt beste var mer enn god nok for Eliteserien. 

Beste motspiller noensinne?

Fredrik Bjørk. 

Hvilken kamp husker du best og hvorfor?

Første scoring i Adeccoligaen i 2007 glemmer jeg aldri. Fikk innlegg fra Mo, og stupheadet den i mål på bakerste stolpe. Der og da føltes det ut som om jeg lettet fra bakken, hadde lyst å løpe over hele banen for å juble. Men Thomas Heide var utrolig sliten, så han holdt meg i jerngrep inne i 16-meteren uten mulighet til å komme meg av flekken. 

Hva tror du om årets sesong i postnord ligaen for TUIL sin del?

Er veldig spent på årets sesong. Synes laget spilte seg utrolig godt opp utover sesongen i fjor. Veldig morsomt å se kampene på Arenaen. Klarer man å avgjøre de tette og jevne kampene har jeg troa på topp 3. 

Ekstra:

I 2011 satt vi målrekord i 2. divisjon. Rekorden ble satt i nestsiste seriekamp borte mot Strømsgodset 2. Jeg scorte to mål denne kampen, og vi var igjen i Oslo og feiret seieren. Opprykket var klart og målrekorden var vår. Utpå kvelden ble jeg oppringt av en mann som sa han jobbet for VG. Han ville lage sak om målrekorden vi hadde satt. Først trodde jeg dette var en spøk, men lot meg likevel lot jeg meg intervjue. Etter en stund sendte han melding og ba lø bilde. Det var nå såpass sent at jeg og Eirik Bertheussen var på tur til Karl Johans gater. Her vrimlet det av folk. Jeg stoppet en forbipasserende og ba han ta et bilde. I samme øyeblikk kom en gammel kjenning fra Tromsø som var på jobb som politi. Daniel Løseth var hans navn. Daniel ble da stående ved siden av meg og Eirik idet bilde ble tatt. Eirik tok kontrollen videre og sendte bilde til journalisten og skrev navnene til bildeteksten:

Eirik Bertheussen, Christer Johnsgård og Gaute Helstrup utkledt som politi for kvelden.

Etter en liten halvtime begynte det å plinge i telefonen. Bildet hadde nådd forsiden til vg.no. Og journalisten hadde tolket bildeteksten til Eirik og skrev følgende: Eirik Bertheussen, Christer Johnsgård og Gaute Helstrup. Gaute feiret ikke målrekorden da han er i tjeneste i Oslos gater i kveld. 

Denne bildeteksten fikk stå en liten halvtime før noen gjorde de oppmerksomme på at Gaute aldeles ikke jobbet som politimann. Verken i Oslo eller i Tromsø. 

christer johnsgård - 3.jpg

 

Annonse: