Odd Andreassen til minne

Æresmedlem i TUIL Odd Andreassen gikk bort 12. januar 2022 og bisettes i dag fra Ishavskatedralen med påfølgende minnestund på TUIL Arena

Det er mange mennesker i Tromsdalen som har bidratt til TUIL, men det er få som har gitt så mye av sin tid, engasjement og gode humør som Odd. Gjennom hele livet hadde han roller i klubben, i begynnelsen som idrettsmann og vi gjengir hans egne ord fra 80- årsdagen i 2013:

- Jeg drev med mange idretter når jeg var ung. Ski, fotball, friidrett, skøyter og slalåm. Akkurat som de aller fleste unger og ungdom var med på. Langrenn holdt jeg på med lengst, og det har alltid ligget mitt hjerte nærmest. Jeg var ikke spesielt god, men likte å holde på.

Odd ble medlem i klubben - da kjent som idrettslaget Fart - i 1945 og var senere Formann i TUIL i to perioder 1963-64 og 1981-82 og satt også som Formann i skigruppa i 10 år på 70- tallet. 

Odd Andreassen
Odd Andreassen

De fleste som møtte Odd forbinder han også med Bellevue og hans rolle som Formann i husstyret for Bellevue i 10 år. Han hadde en forståelse av klubben som samlingspunkt i samfunnet som var unik og som har formet klubben til å bli det den er i dag. Vi lar igjen Odd selv beskrive: 

– Når jeg kom hjem fra jobb, spiste jeg middag før jeg gikk på Bellevue. Det var alltid noe som skjedde der og alltid noe som måtte gjøres. Bellevue har, så lenge samfunnshuset sto der, vært en viktig, om ikke den viktigste møteplassen for folk i bygda. 

Å vie så mye av sitt liv til klubben er det som nevnt få som har gjort og på spørsmål om hvorfor, håper vi han beskriver det de aller fleste føler som er en del av klubben:

 – Gleden ved å holde på.

Gleden overførte han også til sin familie og kona Janne var ofte å se i lag med Odd, og klubbens første heltidsansatte leder var sønnen Ole som dessverre gikk bort alt for tidlig. 

Bellevue var viktig for folk i Tromsdalen og det var også viktig for Odd, det var derfor ikke lett når det ble besluttet å å avvikle Bellevue og reinvestere i anleggene hvor TUIL i dag befinner seg. Odd var med på den beslutningen, og han fikk også oppleve nye TUIL Arena når han var på omvisning her i 2019. Det var en stolt og glad Odd som gikk rundt i anlegget som i aller høyeste grad er tuftet på hans arbeid og tankesett gjennom mange år.

TUIL ville ikke vært hva det er uten Odd, vi takker så mye for det arbeidet som ble lagt og den klokskapen han tok med inn i klubben - og som rett er lar vi Odd selv beskrive retningen videre for TUIL.

– Det viktigste vi gjør er å bygge opp våre egne lokale
gutter og jenter - på sikt er det dette som skaper resultater.

Vi er en mindre, hvil i fred Odd. 

 

Annonse: