ØNSKER Å TA STEG I RIKTIG RETNING

Etter noen år med nedrykk, varierende resultater, og til dels store utskiftninger på spillersiden, er Alex, spillerne og støtteapparatet klare for å «snu trenden»

De siste årene

Etter at TUIL rykket ned etter en tung sesong fra OBOS i 2019, og gjennomførte en amputert sesong i 2020 da «korona pandemien» snudde opp ned på hele idretten i Norge, har det nå gjenoppstått en ny og spennende glød på A-laget. Gjenget fra i fjor er fortsatt her, vi har nye spillere på plass og basert på observasjoner fra treningene så er det en gnist og en glød, både spillemessig og humørmessig, som vi ikke har sett på lenge.

Alexander forklarer og beskriver

Alex tilskriver mye av denne gnisten til selve spillergruppa og ikke minst fasilitetene på TUIL Arena som bidrar til tilhørighet og utvikling. Han berømmer spillerne for å legge ekstraøktene til TUIL Arena og være både synlige og tilgjengelige, men ikke minst den mengden av trening og motivasjon de nå legger i treningsarbeidet. At vi nå har fått et anlegg som kan brukes på mange mulige måter er også sterkt motivasjonsfremmende i en toppfotballgruppe.

Allerede i treningsuke 2 ser vi mye bra på treningene. Spillerne er bedre trent, mer til stede og ikke minst innstilte på å gjøre den jobben som kreves for å hevde seg best mulig i en tøff avdeling i Post-Nord ligaen. Det er et godt opplegg rundt det fysiske, og da kommer man ikke utenom apparatet rundt spillerne som Thomas Aloyseus og Stig Rise, og oppfølgingen på den fysiske delen oppleves som veldig god.

Poengene kommer, når vi har forberedt oss godt nok

Skal resultatene komme og målsetningene nås, så må vi gjøre det vi sier vi skal gjøre. I år må vi løfte oss, forstå hva som skal til for å klare dette og legge ned innsatsen. Dette krever vi av alle spillerne våre, og vi vet at vi møter tøffe konkurrenter med større økonomisk handlekraft enn det vi har, noe som gjør at vi må trene best mulig og være forberedt når vi starter. Det betyr at vi må styre belastningen, være nøye på detaljene og sveise sammen en gjeng som fungerer best mulig sammen.

Vi vil i år fremstå med en stall som har en sammensetning av unge og erfarne spillere, og dette er helt bevisst hvor vi ønsker å stå for utvikling og vi ønsker at vi skal lære av hverandre. Vi ønsker en mix av spillere innenfor ulike aldersgrupper og slik som det ser ut nå, så har vi følgende tanker om sammensetning:

16-19 år             4 spillere

20-23 år             6 spillere

25-29 år             4-5 spillere

30 år +                4-5 spillere

Det betyr at vi har en kjernetropp på 19-20 utespillere, og samtidig har fleksibilitet til å ha yngre spillere på hospitering fra TUIL 2 gjennom hele året. Vi er veldig bevisste på samspillet mellom utviklingsavdelingen og A-laget, og samholdet mellom både spillere og spesielt treneren blir det jobbet med hele tiden.

Hva med sesongen 2021 – hvilke målsetninger har vi?

Vi bør ha en målsetning om topp 3. Er vi der så er ikke avstanden stor opp til topp, da det vil bli en jevn avdeling hvor alle vi avgi poeng underveis, men vi ønsker å være der oppe og konkurrere i toppen. Nå som troppen tegner godt, så har vi fokus på en best mulig oppkjøring som vi øker i intensitet de neste ukene, men vi har også fått på plass treningskamper som gjør at vi skal stå godt rustet til seriestart. Treningskamper er den beste treningen vi kan få, og vi vil nok mikse mellom å stille best mulig, og med andre ulike innganger på andre kamper. Med både det antallet treningskamper vi har fått på plass og variasjon i motstandere, så vil det også være naturlig at i noen kamper så vil vi også ha en veldig god matching for TUIL 2 guttene. Utfordringen er akkurat nå at vi ikke vet når samfunnet åpner fullt opp igjen og i verste fall så er det kun TIL, Alta, Fløya og Senja vi kan spille mot, som alle går under toppfotball protokollen.

Fremover

TUIL har investert i anlegg, og de anleggene vi er så heldige å få bruke har egentlig alt vi kan drømme om. Vi har styrkerom, kardiorom, møterom, innendørs fotballhall, nye banelys, vanningsanlegg og totalt sett et anlegg som alle i klubben kan være veldig stolte av. Det er vår oppgave og bruke anlegget riktig og være gode TUIL ambassadører og se hverandre i hverdagen – og ikke minst ta vare på anlegget. Det er vårt «andre hjem», og vi ønsker at det skal være like fint her om 5 år, og det skal vi bidra til.

Vi har stor tro på å avle opp egne spillere, og ser konturene av det arbeidet som er lagt ned i utviklingsarbeidet de siste årene, og grunnlaget for å utvikle veldig gode spillere i Tromsdalen er veldig bra.

I TUIL-familien ønsker A-laget å bidra til familiefølelsen, og det betyr at vi må by på oss selv og se de andre lagene i klubben. Det kan bety at vi dukker opp og ser på aldersbestemte kamper, eller at vi sender noen av A-lags spillerne på aldersbestemte treninger, men dette kommer vi tilbake til. En ting er i hvert fall sikkert – vi ønsker å bidra til suksess, både på banen og utenfor banen for flest mulig.

Annonse: