SpareBank1 Nord-Norge OG TUIL SAMARBEIDER OM ESPORT I DALEN

SpareBank1 Nord-Norge og Samfunnsløftet går inn og bidrar til en sterkere og tydeligere etablering av TUILs esport-satsing, som vil være et tilbud til alle esport interesserte i Tromsø

Vi kunne i dag juble over å ha fått innvilget støtte fra Samfunnsløftet for å etablere og videreutvikle vår satsning innenfor Esport.

Lars Nymo Trulsen fra SpareBank1 Nord-Norge tok turen over brua til dalen, og kunne i dag overrekke en bekreftelse på at TUIL mottar 750.000 kroner fra Samfunnsløftet som et veldig sterkt og godt bidrag til å etablere et naturlig senter for esport i Tromsdalen og Tromsø.

Prosjektet har tittelen "Fremtidens møteplass - en Arena der esport og tradisjonelle idretter spiller på lag". Dette er en naturlig videreføring og tilpasning til den nye generasjonens digitale utfordringer, og gir rom for å knytte dette sammen med tradisjonell virksomhet. 

Ved å etablere dette så vil vi skape et levende bydelsrom for esport kombinert med andre aktiviteter, vi kaller det innovativt i den form at vi er unik i Nord-Norge og prosjektet tar inn over seg ny teknologi og fremtidstrender. I tillegg retter dette seg spesielt i mot  ungdom, og bidrar til nye undervisningstilbud i skolesektoren. Samtidig vil dette ved lansering knytte et lokalsamfunn sammen i form av økt tilbud til nye brukergrupper.

TUIL Esport

Hvorfor dette var utløsende for Samfunnsløftet

"Dette prosjektet var vanskelig å komme utenom" sier Trulsen. "Med den rollen TUIL har tatt og ønsker å videreutvikle for å nå ut med nye aktivitetstilbud til ungdom, som både er i tiden, fremtidsrettet og veldig troverdig, så ønsker vi å være med på støtte dette".

"I tillegg er dette et prosjekt som når ut til enda flere og potensielt øker bredden, og dette er viktig for oss. Når dette i tillegg linkes opp mot aktivitet og tilstedeværelse i et anlegg som allerede har "satt seg", gjør dette det sosiale aspektet enda viktigere".

"Vi har tro på esport, og ser at dette vil være en av de raskest voksende idrettene i Norge fremover, så det å kunne bidra her og skaffe oss læring og erfaringer fra TUIL vil være fint for oss i SNN", avslutter Trulsen

TUIL har konkrete planer for esport satsingen

Are Bessesen forteller følgende: "Tromsdalen for alle - har vært et begrep som vi har brukt ved realiseringen av TUIL Arena II og så langt har vi klart å legge til rette for flere enn den tradisjonelle og organiserte idretten. Esport vil representere et godt tilskudd til akkurat dette, og gi et bredere og fremtidsrettet tilbud til flere. Både til de som ønsker å ha en sosial plass for å utøve dette, men også for de som ønsker å bli best mulig, og satse på sin idrett".

Vi vil utvikle området og anlegget til et naturlig samlingspunkt for ungdom/unge voksne som ønsker å utøve esport, en idrett som allerede er stor, men som så langt ikke har tilhøriget til en naturlig arena/møteplass.

Vi ønsker nå å sikre at vi lykkes med et integrert og langsiktig godt tilbud gjennom:
• Å tilrettelegge for fysisk aktivitet i tillegg til esport foran skjermen.
• Å profesjonalisere driften med kompetente ressurser, og et ambisjonsnivå som gjør at vi blir  attraktive såvel sosialt som i bredde og topp.
• Å etablere egne lag i de ulike eidretter, der målet er å få flere ut av gutte/jenterommet, og over til en arena hvor de treffer likesinnede i trygge og trivelige omgivelser.
• Å arrangere eventer, seriespill og turneringer innenfor alle eidrettene.
• Å videreutvikle konseptet "Tromsdalen for alle" til å omfatte flere barn og unge som normalt «faller utenfor»
• Å jobbe mot videregående skoler og ungdomsskoler for å tilrettelegge for valgfag og programfag - Tromsdalen Videregående skole har vedtatt å etablere esport som programfag innenfor toppidrett fra og med høsten 2021."

snn_samfunnsl_logo_bla-neg

 

 

Annonse: