TUIL Fotball årets Fair play-klubb

En veldig hyggelig melding tikket inn i forrige uke fra Troms Fotballkrets, som kunne fortelle at vi er kåret tll årets Fair play-klubb for 2021. Vi takker alle som har bidratt, og gleder oss til neste sesong.

Hvert år kåres årets Fair play-klubb i de 18 fotballkretsene, der vinnerne i hver krets i år får 10 000 kroner og en plakett.   

Fair play er samlebegrepet for fotballens verdiarbeid. Det handler om det som skjer på og utenfor banen, og er normen som skal prege aktiviteten på alle nivåer. Fair play er og skal være en viktig del av fotballhverdagen.

- Å dele ut en Fair play-pris er en viktig anerkjennelse av klubbenes gode arbeid. Det er veldig mange flinke klubber der ute og NFF sentralt har etter nominasjon fra kretsene kåret 18 fortjente vinnere. Dette er en god tradisjon som vi ønsker å fortsette med, sier fagansvarlig Fair play i NFF, Rasmus Olstad Semmerud.

- Sesongen 2021 ble mer normal enn 2020, men det var fortsatt smittevernhensyn å ta og mange ting å huske ekstra på for å legge til rette for god og trygg aktivitet. Dette har også blitt vektlagt i denne tildelingen, i tillegg til kriteriene som har vært gjeldende de siste årene. Et godt forankret verdisett, synliggjøring og gode holdninger er avgjørende for gode og inkluderende klubb- og lagmiljøer. Denne prisen henger høyt og går til klubbene som skiller seg ekstra positivt ut, sier Semmerud. 

Følgende kriterier legges til grunn:

Organisatorisk:

• Klubben har et verdisett som er tilgjengelig for alle i klubben
• Klubben har Fair play som tema på spiller-, trener-og foreldremøter
• Klubben har en eller flere personer med rollen Fair play-ansvarlig, samt beskrivelse for rollen

Anlegg:

• Fair play er synlig på klubbens anlegg/klubbhus med flagg, banner, plakater etc.

Kurs og kampramme:

• Klubbens trenere og spillere (ungdomsfotballen) har gjennomført NFFs digitale Fair play-kurs • Klubben har kampvert(er) på alle kamper i barne-og ungdomsfotballen Utover ovennevnte kriterier bør andre Fair play-tiltak og initiativ klubben gjør tas med i kretsens vurdering.

NFF Agder: Mandalskameratene
NFF Akershus: Lørenskog IF
NFF Buskerud: Holeværingen IL
NFF Finnmark: FK Sørøy Glimt
NFF Hordaland: IL Kvernbit
NFF Hålogaland: IF Kilkameratene
NFF Indre Østland: Furnes Fotball
NFF Nordland: FK Fauske/Sprint 
NFF Nordmøre og Romsdal: IL Søya
NFF Oslo: Hasle-Løren IL
NFF Rogaland: SK Vedavåg Karmøy
NFF Sogn og Fjordane: Askvoll/Holmedal IL
NFF Sunnmøre: IL Hødd
NFF Telemark: Seljord IL
NFF Troms: TUIL Tromsdalen Fotball
NFF Trøndelag: Vinne IL
NFF Vestfold: GØIF
NFF Østfold: Mysen IF

Annonse: