2020 - ÅRET SOM UTFORDRET TUIL PÅ UVANTE MÅTER

Pandemien ga oss utfordringer vi aldri kunne forestille oss, men klubben tok utfordringene og gjorde det beste ut av det. En del av de tingene vi har gjort og erfart, er verdt noen refleksjoner.

2020 ble utfordrende på mange måter. Samfunnet ble stengt fullstendig ned, åpnet og stengt flere ganger, og dette utfordret TUIL og flere andre idrettslag på ulike måter. Idrettslag lever aktivitet, og når den blir utfordret og satt på på "vent", så går dette direkte på selve kjernen i det vi holder på med. 

I TUIL resulterte dette i første omgang i en lang nedstenging som startet 13 mars i fjor, ting ble "satt på hodet", og klubben måtte tenke annerledes i store deler av 2020. Alt fra desinfisering av målstenger, til mindre grupper som ikke kunne trene kontakt, vask av baller før og etter trening, til smittesporing på TUIL Arena II og alle hjemmekamper som gikk på vår egen hjemmebane. 

Når vi nå kanskje føler at vi er på oppløpssiden, og vaksinasjonsprogrammet går sin gang, så kan det være på sin plass å se hvilke ting som faktisk ble gjort i "det herrens år" 2020:

Vi tilpasset oss og deltok i dugnaden

Vi gjorde alt vi ble anbefalt til å gjøre, med sterkt fokus på å få i gang barn og unge, og var heldige som hadde en grønn og fin gressmatte veldig tidlig klar. Og gjennom hele 2020 har vi gjort det vi har følt har vært riktig for å sikre TRYGG AKTIVITET for våre medlemmer.

Vi hadde enkelte utbrudd i enkelte lag, men gode og flinke lagledere/trenere visste hvilke rutiner som gjaldt, og gjorde de grepene som var nødvendige både for sin egen gruppe og de andre brukerne av TUIL Arena.

DSC02652-1
Larsha instruerer på Fotballskolen

Vi pusset opp store deler av TUIL Arena I

Slitasjen på spesielt garderobene i TUIL Arena I var veldig synlig, og prosjekt "oppussing" av alle garderober ble iverksatt, i tillegg til at vi benyttet også muligheten til å få "shinet" hjemmegarderoben veldig godt opp. Vi har vi tatt en god runde på toalettfasiliteter, hull/sprekker og sørget for at det etterslepet vi hadde på vedlikehold nå er tilnærmet i vater igjen.

I tillegg var det flere medlemmer/foreldre i klubb som dukket opp på TUIL Arena og ønsket å hjelpe - alt fra vask til montering og ryddig/sjauing for at bygget skulle være klart til aktivitet igjen. Den form for reaksjon kan man ikke la være å beundre og applaudere. 

Vi åpnet nye tilbud for våre medlemmer og folk i Tromsdalen

Ferdigstillingen av treningssenteret ble gjort på høsten, og selv om vi er klare for en ny utvidelse, så var tilfredsheten stor når vi så medlemsmassen øke, og bruken av arealene vi hadde avsatt til treningssenter ble brukt mer og mer. Vi utvider treningssenteret med drøye 150 m2 i løpet av noen måneder, så det er mye å se frem til.

Esport senteret ble etablert, og vi kunne rett før påske åpne opp et fullverdig tilbud for ivrige esport utøvere som har blitt veldig godt mottatt. En stor takk til SNN og Samfunnsløftet som bidro godt på oppløpssiden er også på sin plass. Nå ser vi frem til å få Tromsdalen videregående på plass i disse lokalene til høsten, og ta del i å gjøre esport til en av de mest populære programfagene på skolen deres.

Vi har fått på plass kamera på fotballbanen, som gjør at vi kan selv "streame" kamper på egen flate, som gjør at foreldre/besteforeldre og andre interesserte vil få mulighet til å se sine i kamp hjemme i egen stue. Vi har en ambisjon om å lage et "TUIL-TV" hvor vi streamer aldersbestemte kamper og turneringer hvor vi kommer til å selge et sesongkort eller billett til enkeltkamper. I tillegg vil denne løsningen gi utviklingsavdelingen og A-lagene gode muligheter til å ta analysearbeidet og spillerutvikling et stort steg videre. Vi har også teste live-produksjon i et studioformat gjennom esport senteret og vi kan produsere mye forskjellig i tiden som kommer, og vi kommer til å prioritere dette.

TUIL Esport
TUIL esport

Vi søkte på de kompensasjonsordningene som dukket opp

Selv om disse ikke bidro til å kompensere for alt bortfallet av inntekter, så var disse viktige bidrag for å holde hodet over vannet. Vi har fått kompensasjoner både på reiseliv (campingen), bortfall av utleie av idrettsflater i tillegg til at idrettene i TUIL også har søkt og fått kompensasjoner.

Vi fikk testet frivilligheten og oppslutningen rundt våre egne anlegg

TUIL Fotball og TUIL Turn, som er de største idrettene i antall medlemmer i klubben i dag, sørger for at hallen er betjent i form av hallvakter når aktiviteten er som størst. Her registreres besøkende med tanke på smittesporing, man får hjelp om det er noe man lurer på og de bidrar til å holde generell orden på TUIL Arena. All honnør til de som bidrar så godt for å holde aktivitetsnivået oppe og som legger et godt grunnlag for trygg aktivitet for de som bruker anlegget.

I tillegg fikk vi noen utfordringer på kampavviklinger i høst - spesielt på ungdomskampene, der antall tilskuere tok oss og flere andre idrettslag på senga. Måten klubb og lag fikk organsiert seg kjapt, både med hensyn til smittesporing, vakthold og smittevernstiltak står det all mulig respekt av og uten dette hadde vi ikke vært i stand til å arrangere fotballkamper andre halvår på TUIL Arena.

Vi fikk gjort mye på utsiden av anleggene

Fotballbanen er snart ferdig inngjerdet, vi har fått på plass lys og vanningsanlegg i tillegg til at vi har fått mer orden på området rundt. Dett er noe som gjør at det er ryddigere og renere enn det noen gang har vært, og vi har fått masse gode tilbakemeldinger på hvordan folk opplever dette.

Vi er ikke ferdige her. I år vil vi lukke banen der vi ikke fikk avsluttet inngjerdingen i 2020. Det er prosjektert inn et lager som skal ligge i tilknytning til fotballbanen som det jobbes med nå, og da vil fullføringen av "sikringen" av fotballbanen fullføres på en permanent måte i tillegg til at vi kan ta vare på verdiene våre på en enda bedre måte.

Noe av det vi ikke fikk til

Dessverre var det mye som utgikk. TUIL Turn hadde gledet seg veldig til et barnekretsturnstevne i 2020 som dessverre måtte avlystes. TUIL Fotball måtte avlyse sin årlige fotballturnering for barn - TUIL-kunsten. Ungdomslaget måtte avlyse en dansehelg med tilreisende fra hele Nord-Norge. I tillegg har breddefotballen ikke vært i aktivitet fra mars 2020, som spesielt for vår del har gått utover damelaget, mens for mange andre så har 3 divisjon herrer og nedover og 2 divisjon damer og nedover vært stengt ned. 

_A7R2287
Linedance

Hva med 2021?

Det vi vet, er at vi ikke vet alt som 2021 vil innebære, men vi er ukuelige optimister og håper på full aktivitet for alle om ikke så alt for lenge. Vi tror at det året vi har vært igjennom har ført til at behovet for samhold gjennom aktiviteter er forsterket. Folk ønsker å bidra og oppslutningen rundt alt som foregår på TUIL Arena har vært stor. Spesielt i TUIL familien, men også gjennom våre eksterne leietakere som også ønsker å bidra til et trygt og flott anlegg.

Så 2021 blir bra - det er vi nesten sikker på.

TUIL_logo

 

Annonse: