1990 - opprykket

-Det her va Happy Times

Sesongen 1990 vil for alltid stå som et fantastisk minne for alle med hjerte i TUIL. En knivskarp duell om opprykk, mot Bodø/Glimt, som hadde enorm tro på eget opprykk. Vi tok en prat med Alf-Konrad Wilhelmsen som scoret i 1-1 kampen mot Glimt på Aspmyra i 1990 og Sigbjørn Kolnes som ble kåret til årets TUIL-spiller i 1990.

-Det her va Happy Times! uttaler Sigbjørn Kolnes når vi snakker om 1990 sesongen og opprykket. Gamle bilder fra sesongen blir hentet fram og Kolnes er spesielt imponert over jakken. – Jeg husker den jakken på det bildet! Den var jævla bra, humrer han.

-Jeg husker spillermøtet før serieåpninga mot Bodø/Glimt her hjemme. En eller annen avis hadde et sitat fra Glimt som overskrift: 2.divisjon ingen problem. Det tente oss ganske godt og vi slo dem 2-1 i den kampen, forteller Alf-Konrad. Han forteller videre om kampene mot Glimt: Det var alltid tette og fine matcher med mye spenning, og stemmer i Kolnes beskrivelse av sesongen. – Det var fantastisk morsomt og en herlig opplevelse. For ikke å snakke om opprykksfesten.

– Jeg husker den jakken på det bildet! Den var jævla bra

— Sigbjørn Kolnes

På Aspmyra 22. juli 1990 endte det 1-1. – Jeg scoret 1-1 og hadde en enorm sjanse like etterpå til å sende oss i ledelsen, forteller Wilhelmsen.

Opprykket ble sikret i siste serierunde, borte mot Stålkameratene. TUIL gikk opp i ledelsen 1-0 med Magne Amundsen etter bare 5 minutter. Stålkam utlignet på straffe men Kolnes sendte TUIL til himmels etter 60 minutter med 2-1 scoringen. – Jeg husker ikke scoringen så det var neppe noe spesielt med den. Men det var texas på slutten av kampen. Stålkam hadde et skudd i tverra og ned på streken like før slutt, forteller Kolnes.

Den nevnte opprykksfesten måtte TUIL-gutta ironisk nok ta i Bodø, da de ikke kom seg lengre nordover enn dit. – Vi var ute og spiste og koste oss før vi dro på byen. På restauranten der var vi omtrent alene til slutt, når Kolla (Jan Kåre Larsen) dro «heia daln» skikkelig i gang, ler Kolnes. – Til og med trener Per Mathias Høgmo måtte be Kolla ta det litt roligere, til ingen nytte, forteller Alf-Konrad. - Resten av historiene fra opprykksfesten egner seg ikke på trykk, utbryter Kolnes.

Seieren mot Stålkameratene gjorde at TUIL rykket opp på bekostning av Glimt. De rykket da opp til det som var nivå 2 i Norsk fotball og som fra 1991 ble hetende 1.divisjon, fordi øverste divisjon da ble Tippeligaen. Der ble man værende helt til 1996. Da ble ligastrukturen endret og TUIL ble da sendt ned i 2. divisjon.

Sist gang Glimt slo TUIL i Tromsdalen var i 1992. Glimt hadde rykket opp i 1991 og når de da kom på besøk til 1.divisjonsoppgjør i 92 endte det med 1-0 seier til Bodøværingene. Kampen huskes også for tilskuerrekorden i Tromsdalen på pene 3200 personer.

Annonse: