Ei saftig venstreslegga og en kjernekar

I 2005 dukket en lyshåret ung gutt fra øya opp i Dalen, med aldersbestemte landslagskamper i beltet. Mange av hans mål og målgivende i TUIL-drakten er ypperlig YouTube materiale, og var en tilvekst som både klubb og supportere lærte seg å like fort.

Jo Nymo Matland har vært innom TUIL Fotball i 3 perioder, og har 82 kamper under beltet og 13 scoringer, og de fleste av disse typiske TV-mål med sin følsomme venstrefot.

Jo har en lang fotballkarriere bak seg og har vært innom Ålesund, Sarpsborg, Brattvåg, Ham-Kam og Lyn i tillegg til en profftilværelse i Royal Antwerpen og Sporting Hasselt.

Hva husker du best fra TUIL tiden som aktiv spiller?

Nå har jeg vært så heldig å få spille for TUIL i tre perioder, alle tre ganske forskjellige når det kommer til medspillere, trenere og andre som var rundt laget. Fra å være desidert yngst og «bonus-spiller» til å være nesten eldst og en premissleverandør. Begge deler herlige erfaringer, og vennskap for livet. Det er vanskelig å skulle peke på én hendelse eller kamp jeg husker best, for det er så utrolig mange gode minner. De beste minnene lever i beste velgående i dag, med jevnlig kontakt med gamle lagkamerater som er blitt til venner for livet. Fra 2007 til 2010 var spesielle år. Så og si alle i stallen var innenfor fem-seks alderstrinn, mange av oss var single i den perioden og vi hadde det helt utrolig artig i lag. Så vel på som utenfor banen. Kanskje aller mest utenfor banen!

Hva karakteriserte TUIL på den tiden?

Kameratskap, leken stemning og enorm takhøyde. Det gikk knapt ei treningsuke uten at noen røyk i tottene på hverandre, for så å omfavne hverandre i garderoben etterpå. Kanskje summerte de opp dagens hendelser utover kvelden også! I tillegg kjente vi ofte på en følelse av at det var vi mot resten av verden. De andre hadde mer penger, bedre fasiliteter og alltid dommerne med seg. Men vi hadde hverandre, og det var stort sett mer enn godt nok. Søringan måtte gå den lange turen ned fra garderoben på kunstisen vel vitende om at i dag kom det til å bli et helvete.

Beste medspiller i TUIL?

Det er vanskelig, og her har jeg et utrolig stort spenn å velge fra. Fra gammelgutta i 05-laget; Tom-Erik, Heide, Gaute og Bård, til gjengen som var der fra 08-10 i Mo, Morten Giæver, Ole T, Eirik Y, Eirik S og Eirik B og til slutt gjengen i ’17 og ’18 med Lars-Gunnar, Anders J, the Lysvolls, Håkon Kjæve og så mange flere. Men den jeg nok har hatt aller best kjemi på banen med, og som jeg har spilt aller mest med opp gjennom er nok Mo. Så han tar denne!

Beste motspiller noensinne?

I TUIL-drakt er nok den gamle Kongsvinger-vingen John Pelu den som har gitt meg aller mest trøbbel. Det var så ille at «Lille» byttet Ole T ned på backen midtveis i første omgang så jeg skulle slippe!

Hvilken kamp husker du best og hvorfor?

Igjen, det er nesten umulig å velge akkurat en kamp. Opprykksfinalen borte mot Mo i 2005 var helt vill. Moheia var fylt til randen, og kampen var selvfølgelig høydramatisk. Vi karra med oss det ene poenget vi trengte, etter et kaotisk siste kvarter av kampen hvor Mo fikk et mål som virkelig satte sinnene i kok hos både hjemmelag og -fans. Det gikk såpass hardt for seg at dommer Brækkan måtte ha politieskorte ut av garderobeanlegget en halvtime etter kampslutt. Om det var dramatisk, så var ikke siste serierunde i 2008 noe for de med svake hjerter. Poeng borte mot Pors Grenland ville sikre opprykket. Vi tok oppskriftsmessig ledelsen via en kanon fra Morten Giæver. Vi kunne og burde leda mye mer til pause. Utover i andre omgang begynte nervene å melde seg. Pors utligna, og de pressa på for ei scoring til. Så, tre minutter på overtid går en Pors-spiller ned i feltet etter en duell i 16-meteren vår. Alle på stadion hører smellet fra John Fredrik Strøm sin fot i Pors-spillerens leggskinn. Dommeren blåser i fløyta si, og løper dit situasjonen fant sted... Og drar opp det gule kortet for filming! «Boris» kunne måke ballen opp på Pors sin banehalvdel, dommeren blåste av kampen og vi slapp jubelen løs for et velfortjent opprykk!

Hva tror du om årets sesong i postnord ligaen for TUIL sin del?

Håper og tror at laget kan ta ytterligere steg fra sesongen i fjor. Det var mye som var bra i fjor, og veldig artig at så mange unggutter får prøve seg. De har også mange rutinerte karer de kan lære av, så jeg tror miksen av ungt og litt mindre ungt er veldig fin i dagens TUIL-stall. I tillegg vet jeg at det jobbes veldig godt av trener apparat og de øvrige i klubben, så jeg ser positivt på sjansene til TUIL i år.

Jo Matland 3.jpg
John Nymo Matland

 

Annonse: