Elias får sjansen han har jobbet hardt for

En ekte TUIL-gutt signerer kontrakt med klubben, og blir fullverdig medlem av TUILs A-lag. Som 17 åring viser han seg god nok til å ta steget inn med de litt eldre, og får nå en helt annen fotballhverdag.

Elias signerte i går ettermiddag en 3-års kontrakt med TUIL. 16 åringen fikk sin debut for TUILs A-lag i fjor, og har gjennom vinteren jobbet hardt og målbevist, og får nå sin belønning i form av en profesjonell 3- års kontrakt med TUIL.

Elias er oppvokst i Tromsdalen, og er ekte TUIL-gutt. Han går på Tromsdalen videregående skole og tar fotballinja, og har de siste årene opplevd mye på banen som en del av noen årsklasser med  mange lovende spillere. Han har spilt nasjonal serie for Tromsø IL, vært på krets- og sonesamlinger, samt at han var en del ac cup- eventyret for drøye 2 år siden, da TUIL tok seg langt G16- cupen. En cup hvor de slo ut både Bodø-Glimt og Tromsø IL, men til slutt ble slått ut etter ekstraomganger av et godt lag fra Vålerenga. 

Elias TUIL kunsten

Elias er veldig fornøyd

Jeg har jobbet så hardt som jeg kan lenge nå, og har en drøm å bli så god som jeg bare kan innen fotballen. TUIL har vært en flott klubb å være i, det er her jeg har røttene, jeg har venner og familie her, og det er her jeg kan utvikle meg videre.

Det er veldig spennende å få sjansen, og deg gir meg bare ekstra motivasjon til å stå enda mer på og satse enda hardere for å lykkes. Samtidig så jeg ydmyk i forhold til tempo, og mitt mål for årets sesong er å få mest mulig spilletid og utvikle meg videre med den spillergruppa jeg er blitt en del av. Sjansen får jeg når trenerne føler at jeg er klar for det.

TUIL og spesielt trenerne har tatt godt vare på meg hele veien, og de siste året har vært veldig bra med tanke på personlig oppfølging og coaching. Jeg har fått muligheten til å spille og trene både med A-laget og TUIL 2 og trenerne har hele tiden passet på at belastningen har vært riktig. Dette har vært veldig viktig, ikke minst etter at jeg begynte på Tromsdalen videregående skole hvor vi også trener mye.

Det er kult at jeg får sjansen, og det er gøy at klubben ønsker å satse på meg. Jeg ønsker å vise meg frem.

Elias scorer

Alexander Samulsen - trener TUIL a-lag

Elias er en veldig fin gutt med spennende ferdigheter.  

En offensiv spiller med lavt tyngdepunkt, god på små flater, uredd og direkte i spillestilen sin. Dedikert og målbevisst i treningsarbeidet. Har også en fin tilnærming til læring. Han har veldig lyst til å bli bedre hver eneste dag. 

Vi er ekstremt fornøyd med at Elias ønsker å være en del av TUIL sitt A-lag de tre neste årene. 

David Lundblad - utviklingssjef TUIL

Elias har bestandig vært ansett som en god spiller, men har tatt store steg spesielt, det siste året. 

Elias har ekstremferdigheter med ball - veldig god nærteknikk, flink til å ta seg forbi spillere, god spilleforståelse og målfarlig. Samtidig som han har gode fysiske forutsetninger med et lavt tyngdepunkt (stammer fra tiden som skøyteløper?).

Elias har også vist en god egenskap i å "ta det neste nivået". Det er bare 1 år siden han ble flyttet opp fra G17 til TUIL 2, og han viste seg ganske fort som av de beste der og veien inn til A-lagstrening ble naturlig.

Han har samtidig vist sterk treningsmotivasjon og har både økt treningsmende og ikke minst - treningskvaliteten. Han jobber litt hardere hver eneste dag nå enn tidligere. Og dette er belønninga!

Gratulerer til Elias og familien!

Vil samtidig trekke frem frem Arne Vidar Moen og Jan Harald Selnes, som Elias har hatt som trenere i barne og ungdomsfotballen.

Elias TUIL 2-2
Foto: Gry Berntzen

Sportslig leder - Thomas Heide

TUIL er veldig glad for å signere en lokal gutt, som har gått gradene i TUIL. Klubben har prioritert hardt siden 2015 på å skape et miljø der vi utvikler spillere i egen klubb som kan gå inn å bli en del av A-laget. Det har blitt lagt ned ressurser i form av trenere og en filosofi på hvordan vi skal jobbe for å gi lokale unggutter muligheten til å bli så god som de ønsker. Elias har bevist, gjennom hardt arbeid at alt er mulig og det er veldig bra for oss som klubb å kunne gi ham denne sjansen.

Vi mener også at dette er et godt bevis på at det vi har satt i gang på utviklingssiden representerer et miljø som kan gi mange ungdommer en mulighet til å gå veien innen fotballen her i Tromsdalen. Bak Elias har vi nå en rekke unggutter som jobber hardt og systematisk, og har lyst å komme seg opp og frem - noe som ble synlig gjennom at flere fikk sine debuter i fjorårets sesong. 

Vi gleder oss til å følge Elias, og vi gleder oss til å jobbe videre i arbeidet med å løfte frem flere unge, gode spillere - og det har vi alle forutsetninger for å kunne klare.

 

Annonse: