Jeg har lært alt i TUIL

Tomas Kristoffersen (23) reiser mandag til Sandnes/Ulf for å ta fatt på proffkarieren. Vi tok avskjed på Brakka og ønsker han lykke til. Foto: Frank Kræmer

Tomas Kristoffersen har takket ja til et tilbud fra Sandnes/Ulf og har signert på en 2-årskontrakt med klubben. Tomas kom fra Krokelvdalen som 16-åring og endte til slutt med 125 kamper for A-laget.

Det blir trist å forlate lagkameratene men jeg gleder meg til å kunne fokusere 100% på fotballen og den videre utvikingen min.

— Tomas Kristoffersen

Debuten

Midtbanespilleren fikk debuten sin i siste serierunde mot FK Tønsberg i 2011. Opprykket var allerede klart men det var fortsatt en stor opplevelse. – Jeg husker at jeg frøs skikkelig på beina. Det va sent i oktober og rim på bakken som det ofte er på TUIL Arena. Det var stort å komme inn som junior, mimrer han. Spesielt en situasjon fra kampen husker jeg spesielt godt. Ruben Kristiansen ga meg et skikkelig tricky innkast, men jeg kontrollerte ballen godt. I det øyeblikket tenkte jeg at dette kommer til å gå bra.

Kombinasjonen Tromsdalen videregående og TUIL mener Tomas har vært viktig. – Helt klart at når man kan kombinere hverdagen og skole/utdanning med utvikling i fotballen, så er det veldig positivt. Jeg fikk en veldig fin inngang til TUIL og tok steg hver måned gjennom skolen og klubben.

Gjennombruddet

Kombinasjonen Tromsdalen videregående og TUIL mener Tomas har vært viktig. – Helt klart at når man kan kombinere hverdagen og skole/utdanning med utvikling i fotballen, så er det veldig positivt. Jeg fikk en veldig fin inngang til TUIL og tok steg hver måned gjennom skolen og klubben.

I 2012 ble Tomas tatt opp i A-stallen, men ble skadet på vinteren. Dermed tok det tid før den neste kampen. - Jeg hadde vel bare 5 innhopp i 2012, det første i NM cupen mot TIL og deretter 4 kamper til i 1.divisjon.

Gjennombruddet kom definitivt i 2013 med 28 kamper og 4 scoringer. – Ja helt klart at 2013 sesongen er mitt gjennombrudd. Jeg spilte nesten alt og følte jeg hadde en god sesong. Det var helt klart godt å være med på et opprykk også.

Tomas i aksjon mot Kjelsås Foto: Frank Kræmer
Tomas i aksjon mot Kjelsås Foto: Frank Kræmer

Klubben har også utviklet seg

Tomas har utviklet seg enormt som spiller i TUIL men mener at klubben også har utviklet seg stort i løpet av årene. – Det er helt klart skjedd store ting i klubben. De siste sesongene, spesielt 2016 har vært utrolig flott. Det har vært ei stabilt god gruppe og en fantastisk garderobekultur og det gjenspeiler seg nok på banen, forteller han, og fortsetter: jeg burde kanskje scoret flere mål enn hva jeg gjorde(6) men alt i alt hadde laget en fantastisk sesong og det er flott å avslutte med et opprykk.

Fikk ikke møtt Martin Ødegaard

Av høydepunkter er selvsagt opprykkene store men spesielt en kamp står igjen som noe stort. – Kampen mot Strømsgodset var rett og slett herlig. Vi var skikkelige underdogs og det var en enorm opplevelse å slå dem. Det var synd at Martin Ødegaard kun satt på benken den kampen, forteller han.

Kampen mot Glimt var også en god opplevelse. – Nok en cupkamp, men dette var gøy på en annen måte. Her hadde vi følelse av at disse kan vi slå på en god dag. Når vi da spiller en av de beste kampene i min tid, så er det også et flott minne som jeg tar med meg videre i livet.

Sandnes/Ulf neste

Nå gleder Tomas seg til å ta fatt på llivet som proff spiller på heltid. – Jeg gleder meg veldig. Jeg fikk et solid inntrykk av klubben når jeg var der i 4 dager og det virker som en klubb som satser riktig og godt og jeg tror jeg kan utvikle meg godt som spiller i klubben, uttaler han. Han har fortsatt store ambisjoner og planer for karrieren. – Målet er jo å spille fotball på høyest mulig nivå. Jeg tror Sandnes/Ulf kommer til å kjempe helt der oppe i årets sesong.

-Hva tenker du om TUIL i 2017? Tror du de havner over Sandnes/Ulf? – Ja, svarer han med et stort smil. Jeg håper og tror TUIL kommer til å gjøre en god sesong. Det er ei fantastisk gruppe her og en kultur man kan lære mye av. I tillegg er jeg imponert over hva man får ut av små ressurser.

Jeg håper og tror TUIL kommer til å gjøre en god sesong.

— Tomas Kristoffersen

Når han blir utfordret til å tippe utfallet av sesongen svarer han litt nølende. – Det er jo vanskelig å si, men jeg tror det kan bli en veldig fin sesong for både TUIL og Sandnes/Ulf. Hvis jeg får ønske meg et utfall må det være at vi havner på direkte opprykk og TUIL på kvalik om opprykk.

Sentral i gruppa

TUIL trener Gaute Helstrup sier følgende om Tomas: - Han har vist en ekstrem utholdenhet i treningsarbeidet. Med det mener jeg at han har jobbet meget godt over lang tid og har en evne til å gjøre de rette valgene gang på gang. Så enkelt og vanskelig er det å bli god.

Når han kom som 16-åring var det mange i samme aldersklasse foran han i løypa både hva gjaldt kretslag og landslag men han har tatt store steg som gjør at han nå er den fremste av dem. Han har nok blitt påvirket av enkeltspillere og sett opp til noen som har gjort gode valg og har vært nøye med helheten, fortsetter Helstrup.

- Tomas har blitt mer og mer sentral i treningsgruppa og har etterhvert satt standarden for kvalitet i treningsarbeidet. Vi håper jo at han kan ha påvirket noen av våre til å gjøre de samme tingene og jobbe hardt over tid, sier Helstrup.

Han er omsorgsfull

Kaptein Mo stemmer i. - Tomas er etter min mening den som har utviklet seg mest siden 2012 når jeg kom tilbake. Han er ballsikker og har en fantastisk passningsfot. Jeg har ikke tall på hvor ofte jeg har fått passninger inn i boks fra Tomas. I tillegg er Tomas en ufattelig omsorgsfull person. Han tar vare på og bryr seg om medspillere og medmennesker på en flott måte, forteller Mo.

- Det blir spesielt å møte Tomas i kamp i år. I 2x90 minutter i 2017 sesongen er vi ikke venner. Men etter kampene skal vi ta oss et glass brus ilag, avslutter kapteinen.

_C7A7009.jpg
En av mange gode dødballer fra Tomas. Foto: Frank Kræmer

Ikke siste gang jeg spiller i TUIL

Gaute Helstrup holder døra åpen for Tomas i tiden framover også. - Vi gir ikke helt slipp på han. Tomas er fortsatt en del av TUIL-familien og er alltid velkommen innom, selv om han spiller med en annen drakt i 2017.

I 2017 skal Tomas møte TUIL i seriespill. Det blir helt klart spesielt. Jeg er jo kompis med alle på laget så det er klart det blir spesielt å møte TUIL. Kanskje ekstra spesielt på TUIL Arena (16 august). Men jeg gleder meg også, smiler han.

Som en del andre spillere som har forlatt så tenker Tomas helt klart at han kan vende tilbake en gang. – Jeg håper ikke jeg har spilt min siste kamp for TUIL.

Med dette ønsker vi Tomas lykke til i Sandnes/Ulf og velkommen tilbake til TUIL Arena 16 august i år!

Tomas i TUIL

  • Alder: 23

  • Posisjon: Midtbane

  • Debut: 2011 mot FK Tønsberg

  • Antall kamper: 125

  • Antall mål: 19

Annonse: