NÅR TÅLMODIGHETEN BLIR SATT SKIKKELIG PÅ PRØVE

Etter at pandemien slo inn over oss i mars 2020, så har damelaget ikke spilt kamper eller kunne ha trent normalt på over ett år.

TUILs damelag var det eneste laget i klubben som ikke fikk spilt noen seriekamper i 2020. Den siste offisielle kampen de spilte var 12. oktober 2019, og etter dette har både treningshverdagen og kamphverdagen vært utfordrende.

Mars 2020 - slo pandemien inn og parkerte all idrett, og når det smått ble åpnet opp igjen så kom barne og ungdomsfotballen, samt toppfotballen i gang igjen, mens breddefotballen ble satt på hold - og står fortsatt på hold. For damelaget har dette slått hardt ut - ingen kontakttreninger, ingen kamper og en stor utfordring til å holde motivasjonen oppe.

De har stått på, og gjort det beste ut av situasjonen. De trente ute når alle andre trakk inn, jobbet med å etablere og sette spillergruppa, og aksepterte alle de reglene og anbefalningene som er kommet både fra NFF, FHI og regjering. 

I dagens gruppe er det en del som er under 20 år - altså de som kan trene fullkontakt inne, og en del over 20 år, som ikke får trene innendørs i det hele tatt.

Styrke 3

Totalt teller gruppen rundt 28-30 spillere, og de har ikke gitt opp. De under 20 trener regelmessig innendørs i fotballhallen og fått eget styrkeprogram som de gjennomfører i tillegg.

De over 20 år møtes regelmessig på treningssenteret og kjører tøffe styrke- og kondisjonsøkter frem til vi kan åpne banen ute og de kan trene sammen igjen - som en gruppe.

Det er lys i tunnellen og håpet om en hverdag hvor de kan konkurrere igjen stiger, og vi krysser alle fingre og bein for at de skal få både trene full kontakt og spille kamper igjen. Det vi har fått bekreftet er at når alt åpnes, så er de veldig klare til å aksle TUIL-trøya i jakten på poeng.

Styrke 6

​​​​

#heiadaln

Annonse: