To gamle venner og trenerkollegaer møtes til dyst

Alex og «Bummen» har jobbet tett sammen og er gode venner. Nå møtes de på hver sin halvdel som trenere, og begge jakter tre poeng. Vi tok en kjapp prat med begge to.

SESONGEN SÅ LANGT

Bjørn:

Føler at vi har fått betalt for alt arbeidet vi har lagt ned siden 2018. Vi har en rød tråd vi jobber etter, vi har operative klubbdokumenter og planen er forankret i styret og hele veien ned i organisasjonen – noe som har gitt oss en god plattform å stå på. I dette ligger det også en stor jobb med å få på plass rett type mennesker i alle ledd i klubben.

Alexander:

Sesongen så langt har vært utfordrende på enkelte områder. Vi har slitt litt sportslig i perioder, men føler vi er på en oppegående kurve. Vi ser utvikling og progresjon i det vi holder på med noe som resulterte at vi kom topp 7! Guttene viser lyst å sult til å bli bedre hver eneste dag. Det lover godt for fremtiden.

STYRKENE I LAGET

Bjørn:

Det jeg vil trekke frem først og fremst er det fysiske aspektet. Vi har over tid pushet grenser for hva vi kan tåle og med hensyn til mengde, og det ser vi at vi får godt betalt for i dag. I tillegg vil jeg trekke frem fordelen med å ha en stor og bred tropp, som gjør at vi kan fullføre kamper med samme trykk som vi går inn i kampene med.

Alexander:

Det man kan si preger TUIL pr dags dato er at vi har begynt å få en grunnmur i det vi holder på med. Det handler om hva som må ligge i bunn uansett hvordan vi fremstår. Som for eksempel - god struktur, viljen til å legge ned meter, omstilling, tilstedeværelse, jobbe for hverandre, fremstå som et lag med stor L, unne andre suksess, være modig i det vi gjør og ikke minst "TØRRE" å være god. Defensivt er vi et av de beste lagene i divisjonen i forhold til sjanser imot.

TUIL FOTBALL VS FREDRIKSTAD

Bjørn:

Jeg opplever at TUIL har fått en bedre struktur etter hvert i sesongen, og virker mer satt. De er mer direkte i stilen, står veldig godt defensivt og har mange spennende spillertyper som kan trille ball. At Vegard Lysvoll også kom inn gjør at man må ta høyde for den offensive trusselen, så vi vet at vi kommer til en tøff bortekamp, men vi gleder oss voldsomt.

Alexander:

Fredrikstad har fremstått som det klart beste laget i årets avdeling noe som resultatene deres bekrefter. Solid i alle ledd. Sterk tropp. Rutinert lag med erfaring. Spillere med X factor. Ønsker å være direkte i det de foretar seg offensivt med høyt tempo. Defensivt har de god struktur krydret med høy intensitet og aggressivitet i nesten alt de foretar seg.

TING MAN KANSKJE IKKE VISSTE OM ALEXANDER

«Dette er jeg forferdelig dårlig på, men jeg foreslår at du tar en telefon til Orionveien». Vi ringte Orionveien, og der fikk vi en god historie på Alexander:

«Trenger du behandling eller det oppstår skader, så ikke ring Alex. Ryktene sier at han besvimte en gang på kamp når han så sitt eget neseblod, og at ved en annen anledning så gikk han i bakken da sønnen vår hadde kuttet seg på fingeren og trengte plaster»

Godt vi har egne folk som håndterer dette, slik at Alex kan holde seg på benken og lede laget i våken tilstand.

TING MAN KANSKJE IKKE VISSTE OM BJØRN

- Bjørn e veldig glad i sjokolade (helst mørk) kombinert med en god rødvin :)

- Siste offisielle fotballkampen Bjørn spilte var for Finnsnes 2 mot Kvaløya i 4 divisjon.12.08.2014 Med Bjørn som midtstopper tapte Finnsnes 2 8-2!!

Det var da det ble hørt fra sidelinjen av undertegnede en samtale som jeg aldri glemmer. Det var en Far som sa til sin sønn på 11 år. - Vet du kem det der e? Han pekte på Bummen. Gutten - Nei hvem er han? Far - Han er en av tidenes beste Tromsø spiller, han var toppscorer i champions league i en periode sammen med Inzaghi. Gutten -Det trur æ ikke på. Han e no ikkje så god nu ihvertfall! Der han speidet utover med blikket mot Bummen som hadde en litt for liten kampdrakt på seg.

Unga e alltid ærlig.

 

Foto: Fredrikstad Blad

Annonse: