TUIL FOTBALL OG KIRKENS SOS

I år spiller TUIL herre- og damelag, samt TUIL 2 med Kirkens SOS på ryggen, som er landets største døgnåpne krisetjeneste på telefon og nett.

Kirkens SOS ved Gry Heggås Jensen har vært på TUIL Arena denne uken og snakket med splllerene på de 3 respektive lagene.

Selvmordstallene økte med 11% i fjor, og det slår oftere ned i miljøer som preges av unge. De unge lever i dag ofte under konstant press fra flere kanter, og kan oppfattes veldig utfordrende og vanskelig for mange.

Krikens SOS tar i mot 170.000 samtaler, og de har merket en signifikant forskjell etter pandemien, hvor samtalene ofte er lengre og vanskeligere. I følge Heggås Jensen, så reddes det liv hver eneste uke. Halvparten av alle mennesker vil i løpet av livet ha tanker som selvmord, så det å kunne snakke åpent og mer om dette er utrolig viktig.

Iver Asgeir kirkens sos.jpg
Iver og Asgeir

TUIL Fotball ønsker å løfte frem Kirkens SOS sitt viktige arbeid, og i den grad dette også kan bidra til flere frivillige som kan bemanne en vakttelefon for mennesker som trenger noen å snakke med, så er det fantastisk.

Avslutter med et sitat fra Gry Heggås Jensen (fra iTromso):

"Det er fantastisk at de tar ansvar. TUIL har alltid vært en slik klubb"

Annonse: