TUIL I KLAR FREMGANG

Et TUIL lag i tydelig fremgang, var særdeles underholdende på hjemmebane i år, og Alex gjør følgende betraktninger rundt årets sesong i Post Nord ligaen.

Pandemien påvirket oss på mange måter. Usikkerhet på når vi kom i gang med seriespill gjorde pre-season litt mer utfordrende. Vi la opp et løp i januar som vi måtte korrigere hele tiden, for å stille mest mulig forberedt inn imot en sesongstart vi ikke visste når kom til å starte. 20 juni ble datoen for seriestart i årets sesong. Over to måneder etter opprinnelig oppstart. Likt for alle, men også nytt for alle.

Pre-season

Vi hadde et uttalt mål at vi ønsket å ta nye steg på treningsbiten. Enda større søkelys på den fysiske dimensjonen. Systematisere styrke treningen i enda større grad. Fysisk trener Thomas Aloyseous periodiserte opp et opplegg som guttene har fulgt. TUIL Arena 2 med styrkerommet har blitt flittig brukt. Det har vært fantastisk at vi har treningssenter på Arenaen. Skaper mer nærhet til klubb og gjør det ekstremt mye lettere for spillere å bruke det rett før eller etter økt. Vi la opp til å trene 20/25 % mer enn det vi gjorde i fjor, totalt inkludert det fysiske. Det har vi sett resultater av. Vi har hatt ekstremt lite skader i sesongen 2021. Null direkte strekkskader er tall som vi er ekstremt fornøyd med.  Fem treningskamper ble det også tid til etter utallige interkamper.

Sesongen 2021 – Et lag i utvikling

Tabellen forteller at vi havnet på fjerdeplass til slutt med 45 poeng. (Målforskjell 52-34)   

Hjemme har vi vært svært solide. 10-2-1. (Målforskjell 34-8) Eneste tapet kom imot de suverene serievinnerne Kongsvinger. Vi sitter med en følelse at vi kunne/burde vunnet alle 13 hjemmekamper ut ifra spill og sjanser. Det er en god følelse. Det betyr at vi er på vei å skape et «fort TUIL Arena»

Det skal være knalltøft for andre lag å komme opp hit å få med seg noe hjem herifra. Løvenes hule som guttene kaller det.

Bortebane har ikke vært like hyggelig lesning. 3-4-6 har det blitt. (Målforskjell 18-26) Her har vi dessverre ikke vært gode nokk. Hvorfor? Det er komplekst. Det er alltid en fordel å være på hjemmebane. Være i det trygge og kjente kontra det ukjente. Samtidig det er fortsatt 11 mot 11 som skal spilles, målene er like store.

20211023-_DSC9943.jpg

Vi har rett og slett ikke vært «smarte og gode» nok. Vi har vært litt naiv. Vi har ofte vært laget som har bydd opp til dans, men har i stedet blitt kontret i senk. Blitt tatt i ubalanse. Det er naivt!! Derfor var det ekstremt gledelig å se siste kamp mot Kongsvinger borte. Vi møtte et lag som hadde 12-0-0 på hjemmebane og var store favoritter. 1-3 ble det til oss etter en perfekt bortekamp. Første omgang var jevn med et lite overtak til hjemmelaget. 0-0 sto det til pause. Andre omgang styrer vi butikken. Vi er klart best og vinner fortjent. Vi fremstod mye mer kompakt en tidligere på bortebane. Naiviteten vi har hatt tidligere var borte. Kynismen var på plass fra første sekund. Vi fremstod som et lag med stor L. Jobbet knallhardt for hverandre. Sto i det, selv om ikke alt var perfekt.

Når disse tingene er på plass, blir helheten bedre, da åpner kampene seg litt opp. Da får vi brukt spill styrken vår enda bedre. Da frustrerer vi lag med at vi kan håndtere tid og rom med ball, noe som gir oss oftere gunstige situasjoner siste 1/3 del. Det kan man si med en gang blir et mål å klare å gjenskape oftere inn imot neste sesong.  Listen er lagt.

Statistikk

  • Toppskårer Sigurd Grønli 11 mål
  • Assistkonge Sigurd Grønli 18 assist
  • Flest kamper Adrian Sandbukt, Theodor Nilsen, Andreas Løvland og Tobias Vibe 26 kamper
  • Flest gule kort 5 Sigurd Grønli, Vegard Lysvoll og Lars Henrik Andreassen
  • Røde kort Ingen
  • Antall spillere brukt 26
  • Debutanter 2021 – Sigurd Grønli, Kent Malic Swaleh, Nicolai Lind Olsen, Ulrik Celius, Christoffer Yndestad, Johan Arntsen, Sigve Lohne, Dovydas Zala, Sverre Skoglund.

Alex

20211023-_DSC9981.jpg

 

Annonse: