VELKOMMEN MATS

Mats Frede Hansen, kaptein på Alta IF har flyttet til Tromsø og blitt enig med TUIL Fotball om en overgang før 2024 sesongen.

Etter 275 kamper for Alta og 11 sesonger i Alta ønsker Mats nye utfordringer, og tar overgang til TUIL Fotball. Mats er en rutinert midtstopper og har vært en markant spiller i Alta i en årrekke, men er nå klar for nye utfordringer sammen med oss.

Mats er opprinnelig fra Øst-Finnmark, nærmere bestemt Bjørnevatn, hvor han spilte sine første år og hadde i tillegg et år i Kirkenes før turen gikk til Alta. I Alta hadde han en sesong i Bossekop i 2012, før han ble Alta spiller i 2013 og har vært det siden.

Vi rakk en kjapp prat med Mats (via Sondre) før alle går i julemodus, og ble litt bedre kjent med han før oppkjøringen for A-laget starter tidlig i januar.

Hvordan er ditt inntrykk av TUIL, og hvordan ser du på å spille for klubben etter så mange år i Alta IF?

Mitt inntrykk er at det er en fin gruppe med folk både i og rundt klubben. Men også et fantastisk anlegg - TUIL Arena. Det å spille for TUIL etter så mange år i Alta både tror og håper jeg blir bra. Det er nye inntrykk, nye lagkamerater og en ny måte å spille på. Det er spennende, og det gjør at jeg gleder meg ekstra.

Hva kan du tilføre en forholdsvis ung spillertropp?

Kan forhåpentligvis tilføre litt rutiner. De som kjenner meg vet at jeg tåler en trøkk, så skal jeg prøve å gå fram som et så godt eksempel som mulig. Jeg kommer alltid til å stille opp om det er noen som trenger å prate litt, eller om det er noe jeg kan hjelpe med.

Hvordan tror du det blir å returnere til Finnmarkshallen som TUIL-spiller?

Det å returnere til Finnmarkshallen som TUIL-spiller er spennende, skummelt og gøy. Det er mange hyggelige folk i Alta, så jeg tror det blir et fint gjensyn. Det som er helt sikkert er at jeg vil alltid vinne, trening som kamp.

Hvem ser du på som de tøffeste motstanderne i 2024 sesongen?

De tøffeste motstanderne tenker jeg blir Skeid, Kjelsås og Grorud. Man vet aldri med Strømmen, Stjørdals Blink m.fl. Synes det virker å være en veldig jevn avdeling.

Vi gleder oss til å bli bedre kjent med Mats over nyåret og ønsker han en riktig god julefeiring.

 

Annonse: